ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Φέτελ & Φράνκλιν τα βραβεία Laureus

Σε Φέτελ & Φράνκλιν τα βραβεία Laureus

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Μίσι Φράνκλιν αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς. Διακρίσεις για τη Μπάγερν Μονάχου, τον Ράφα Ναδάλ και τον Μαρκ Μάρκεθ.

Κανένας δεν έμεινε παραπονεμένος! Στην Κουάλα Λουμπούρ, λίγα 24ωρα πριν από τις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Μαλαισίας στη Φόρμουλα 1, απονεμήθηκαν τα βραβεία του ιδρύματος Laureus για 14η συνεχόμενη χρονιά.

Τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 ο Σεμπάστιαν Φέτελ αλλά νικητής για πρώτη φορά στην κατηγορία του κορυφαίου αθλητή.

Η 18χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια Μίσι Φράνκλιν έγινε η νεότερη νικήτρια στις γυναίκες. Μετά από τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνέχισε την κυριαρχία της το 2013 με έξι μετάλλια (τρία χρυσά) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Σε Φέτελ & Φράνκλιν τα βραβεία Laureus

Η Μίσι Φράνκλιν

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Η Ισπανία δεν έφυγε από την απονομή δίχως βραβείο: Ο Μαρκ Μάρκεθ, παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP, αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής. Ο Καταλανός οδηγός δεν κατάφερε να κρύψει τη χαρά του, καθώς ήταν περιτριγυρισμένος από τον Φέτελ, τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Έμερσον Φιτιπάλντι, τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα 500cc Μικ Ντούχαν και τον κάτοχο 15 τίτλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, Τζάκομο Αγκοστίνι.

Ο Ράφα Ναδάλ, νικητής στην κατηγορία του καλύτερου αθλητή το 2011, βραβεύτηκε για την επανεμφάνιση του στα κορτ μετά από απουσία επτά μηνών. Ο Ισπανός Νο1 στον κόσμο δεν παραβρέθηκε στην τελετή, καθώς παίζει στο Masters του Μαϊάμι.

Για την εκπληκτική χρονιά τους βραβεύτηκαν ο αθλητής του BMX, Τζέιμι Μπέστγουικ από τη Μεγάλη Βρετανία στην κατηγορία action sports. Η Γαλλίδα σκιέρ Μαρί Μποσέ επικράτησε στην κατηγορία για αθλητές με αναπηρία, ενώ με διακρίσεις ευ αγωνίζεσθαι τιμήθηκαν η ομάδα κρίκετ του Αφγανιστάν και το πρόγραμμα "Magic Bus" (Μαγικό Λεωφορείο) για την αλλαγή που έχει δημιουργήσει στις ζωές 300.000 παιδιών στην Ινδία.

Τα βραβεία Laureus ή "Όσκαρ του Αθλητισμού" θεσπίστηκαν το 1999. Οι υποψηφιότητες αναδεικνύονται μέσω ψηφοφορίας σπουδαίων αθλητών του αθλητισμού και εκπροσώπων του Τύπου από ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ