ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Σε τροχιά θανάτου ο ελληνικός αθλητισμός"

"Σε τροχιά θανάτου ο ελληνικός αθλητισμός"

Μείωση της τάξης του 50% στην κρατική επιχορήγηση ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός στην Ολομέλεια της ΕΟΕ. Τι είπε στο Sport24.gr ο Θανάσης Βασιλειάδης της EΓΟ.

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Θανάση Βασιλειάδη, πρόεδρο της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας (EΓΟ). Ήταν η πρώτη αντίδραση του, μιλώντας στο Sport24.gr, μετά την ανακοίνωση από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό το ύψος της επιχορήγησης της Πολιτείας στον ελληνικό αθλητισμό το 2014.

"Κούρεμα" που αγγίζει το 50% δηλαδή οι ομοσπονδίες θα μοιραστούν 12.000.000 ευρώ το 2014, δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι ομοσπονδίες δεν είναι βιώσιμες με αυτά τα χρήματα με τον κ.Βασιλειάδη να τονίζει πως "τ ο 2014 δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους αθλητές και τους προπονητές" και έφερε ως παράδειγμα τη δική του ομοσπονδία, η οποία είναι αρκετά συμμαζεμένη στα οικονομικά.

"Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν η γυμναστική θα πάρει 550.000 ευρώ. Το μισό εκατομμύριο ευρώ θα πρέπει να το διαθέσω στη μισθοδοσία, στα λειτουργικά έξοδα της ομοσπονδίας και των γυμναστηρίων. Μπορεί να περισσέψουν τα χρήματα για να κάνω δύο διοικητικά συμβούλια. Αν δεν φανώ συνεπής στις υποχρεώσεις μου, θα πάω στη φυλακή. Και το 2013 θα βρει την ομοσπονδία μου με μηδενικό χρέος προς τρίτους".

Δεν φαίνεται να έχουν εκπονήσει κάποιο σχέδιο αντίδρασης οι ομοσπονδίες, προσαρμογής στα νέα δεδομένα, αν και δεν τους δόθηκε χρονικό περιθώριο από την Πολιτεία, η καταστροφή ερχόταν. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου οι ομοσπονδίες πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

" Φωνάζω αρκετό καιρό, κατηγορήθηκα πως κάνω αντιπολίτευση και δυστυχώς έφτασε ο Σεπτέμβριος και μου είπαν πως είχα δίκιο. Είπα στην Ολομέλεια πως αισθάνομαι αποτυχημένος στο έργο μου, γιατί δεν έχω δώσει θετικά πράγματα και για αυτό κάθομαι σε αυτή την καρέκλα. Θα παλέψω, ποιοι θα τα καταφέρουμε θα είναι άγνωστο".

Δεν απειλείται η συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η Ελλάδα δεν έχει απουσιάσει από καμιά διοργάνωση, αν και δεν φαίνεται πως θα βρεθούν οι Έλληνες αθλητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν οι ομοσπονδίες δεν θα έχουν χρήματα να κάνουν αγώνες ή να πληρώσουν τα έξοδα τους για να αγωνιστούν στο εξωτερικό.

Στον υφυπουργό αθλητισμού υπενθύμισαν τα μέλη της Ολομέλειας πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1.500.000 ευρώ που έχει δώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών. Το ίδιο ισχύει και για τις χορηγίες που έχει εξασφαλίσει η ΕΟΕ.

" Πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις. Που ανήκει το ΟΑΚΑ; Αν υπήρχε η δυνατότητα να στεγαστούν εκεί όλες οι ομοσπονδίες, να υπάρχει ένα κοινό γραφείο σχεδιασμού, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό αθλητισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ