FUTSAL

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 4-1: Προβάδισμα τίτλου η Ένωση

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 4-1: Προβάδισμα τίτλου η Ένωση

Το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σάλας έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-1 του Παναθηναϊκού στο Καματερό, έκανε το 2-1 στις νίκες και πάει για το μπρέικ τίτλου στην Κυψέλη (25/5, 19:00).

Το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σάλας έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-1 του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Καματερού, έκανε το 2-1 στις νίκες και πάει για το μπρέικ τίτλου το Σάββατο (25/5, 19:00) στην Κυψέλη, την ώρα που το τριφύλλι θα παλέψει να φέρει τη σειρά στα ίσα, έχοντας και τον Γκρίτζαλη που έλειψε λόγω τιμωρίας.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού μέχρι το 36′ το σκορ ήταν ισόπαλο (1-1) και η παράταση ήταν πιο κοντά από ποτέ. Η Ένωση όμως κράτησε το καλύτερο για το τέλος και έφτασε στον θρίαμβο, πανηγυρίζοντας στο τέλος με τον κόσμο της που γέμισε το κλειστό. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και καθ’ όλα κόσμια σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Απόστολου Μπελτσίδη ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6′ με τον Ντάρλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ταρνανίδη, πέρασε και τον Θεοφίλου, πλάσαρε με το δεξί και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση όμως ήρθε άμεσα για τους κιτρινόμαυρους, με τον Θανασάι να κάνει το 1-1 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ τρία λεπτά μετά.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε και από τον τραυματισμό του Γκαϊφύλλια στο δεξί του γόνατο σε μια διεκδίκηση της μπάλας και χρειάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και μπαίνει στα… πιτς για το υπόλοιπο της σειράς των τελικών. Οι πράσινοι είχαν και δοκάρι για το 1-2 με τον Οικονομόπουλο, ενώ ο Σκουτέλης έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι όσο κυλούσε ήταν όλο και πιο κλειστό. Βέβαια, έγιναν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, αλλά οι δυο ομάδες ρίσκαραν όλο και λιγότερο όσο πλησίαζε το φινάλε, αντιλαμβανόμενες ότι το ένα γκολ θα έφτανε για να σφραγίσει τον τελικό νικητή. Εντέλει, η ομάδα του Γιάννη Ζιάβα ευτύχησε να βάλει τρία τέρματα στα τελευταία λεπτά και να φτάσει στο 4-1.

Ο Μπελτσίδης με αυτογκόλ έκανε το 2-1 και ενώ απέμεναν 3 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα για το τέλος, με τον Αρτινό να κάνει το 3-1 με δεξί πλασέ από πάσα του Θανασάι σε ένα σημείο που η ομάδα του έπαιζε με τρεις παίκτες μέσα εξαιτίας αποβολής του Δελλαπόρτα, ενώ ο Μάνος σε άδειο τέρμα έγραψε το τελικό αποτέλεσμα για την Ένωση εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους του Δικεφάλου!

Δείτε τον αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ