FUTSAL

Futsal: Για την έκπληξη η ΑΕΚ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ UEFA FUTSAL CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ UEFA FUTSAL CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του τρίτου προκριματικού ομίλου του UEFA Futsal Champions League, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΪΣ με τη συμμετοχή της ΑΕΚ και των Futsal Club Csikszereda (Ρουμανία), Futsal Minerva (Ελβετία) και Blue Magic Dublin (Ιρλανδία). Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, προκρίνεται στο PATH B του Main Round.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Μαρινάκης, πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε: "Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα με αφορμή το UEFA Futsal Champions League. Να συγχαρώ τους εκπρόσωπους κάθε χώρας που βρίσκονται εδώ. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και το futsal που κάποια ελληνική ομάδα διοργανώνει ένα τόσο μεγάλο θεσμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ αξιοπρεπές τουρνουά που θα ευχαριστηθούμε όλοι.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για αυτό έχουμε οργανωθεί τόσο καλά και έχουμε δώσει το καλύτερο μας εαυτό. Η Ελλάδα με την ΑΕΚ έχει κάνει το μεγάλο βήμα για να προωθήσει το futsal στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά, οι παίκτες να έχουν την υγεία τους χωρίς τραυματισμούς. Καλή επιτυχία σε όλους!”.

Ο προπονητής της Ένωσης, Γιάννης Ζιάβας, είπε: “Η οικογένεια του futsal μεγαλώνει με τα χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση για πρώτη φορά. Χαίρομαι που μέσα από αυτά τα τουρνουά γινόμαστε πρώτα φίλοι. Οι φιλίες μένουν και μετά τα 40 λεπτά και ευχαριστώ και τους υπόλοιπους προπονητές που υπάρχει αυτός ο σεβασμός ανάμεσά μας.

Να συγχαρώ και τον Sito Rivera που βρίσκεται εδώ και δεν περίμενα ποτέ να τον αντιμετωπίσω. Έχω αντιγράψει πολλά από αυτόν και τον θαυμάζω. Για την εμπειρία της ΑΕΚ είναι η πρώτη μας φορά στο Champions League. Είμαστε ρεαλιστές και προσγειωμένοι και ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία, θα παλέψουμε για τη νίκη και γιατί όχι και για τη πρόκριση”.

Είσαι ο κόουτς που στη δική του θητεία έρχεται ο θεσμός στη χώρα μας. Πιστεύεις θα καταφέρεις και κάτι ακόμα φέτος;

“Πιστεύω θα γίνουν εντυπωσιακά ματς με φοβερή εξέδρα και ελπίζουμε να έρχεται κάθε χρονιά εδώ. Το να φέρουμε το θεσμό εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολο, όμως με τη βοήθεια πολλών παραγόντων όπως η ΕΠΟ, η ΟLI κλπ, δεν θα το καταφέρναμε. Θέλουμε σαν παίκτες και σαν σύνολο να παίρνουμε εμπειρίες όπως αυτή και είμαι σίγουρος την επόμενη φορά που θα βρεθούμε εδώ θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι και πιο απειλητικοί”.

Έχοντας δει το τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων, έχεις τσεκάρει τα αδύναμα σημεία κάθε ομάδας, και αν ναι ποια είναι;

“Αν ήταν τόσο εμφανή, σίγουρα δεν θα τα σχολιάζαμε εδώ. Πρόκειται για πραγματικά πολύ καλές ομάδες και ο καλύτερος αξίζει να κερδίσει. Ξέρουμε τα δυνατά σημεία των αντιπάλων μας, έχουν πολύ καλούς παίκτες, πολλά δυνατά στοιχεία. Θα στοχεύσουμε στην έκπληξη και θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που περιμένουν. Έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα και ελπίζουμε να αιφνιδιάσουμε τους αντιπάλους μας”.

Οι παίκτες είναι έτοιμοι ψυχολογικά να αντιμετωπίσουν τόσο επαγγελματικές ομάδες; Γιατί σε σχέση με τους αντιπάλους, θεωρούμαστε ερασιτέχνες.

“Οι παίκτες είναι σίγουρα έτοιμοι, και δεν είναι τόσο άπειροι όσο πιστεύεται. Έχουμε παίκτες με ευρωπαϊκές συμμετοχές με την Αθήνα 90, αλλά και με πολλές εμφανίσεις στην Εθνική”.

Ποιες ήταν οι διαφορές στη προπόνηση σε σχέση με αυτές του πρωταθλήματος;

“Όλοι οι παίκτες είναι γεμάτοι με ενθουσιασμό, έχουν ποιότητα και η προετοιμασία κύλησε εύκολα. Στο πρωτάθλημα έχεις τους τοπικούς αντιπάλους και μάλιστα πολύ δύσκολους, όμως δεν συγκρίνεται με το να φιλοξενείς έναν τόσο μεγάλο θεσμό στο σπίτι σου”.

Ο τερματοφύλακας και αρχηγός του Δικεφάλου, Δημήτρης Θεοφίλου, εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές: “Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ όλοι σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ, η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά όλο το καλοκαίρι. Ξέραμε ότι θα ήμασταν χαμηλά στο ranking και γνωρίζαμε ότι θα έχουμε τουλάχιστον δυο ομάδες στον όμιλο, καλύτερες από εμάς. Ο στόχος μας είναι στο ματς του Σαββάτου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης και να κριθεί με τους Ρουμάνους. Έχουμε δυνατή άμυνα, αλλά είμαστε πολύ καλοί και στην αποτελεσματικότητα”.

Είσαι ένας από τους παλιότερους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές. Ξέρεις τι θα συναντήσεις στο θεσμό. Το έχεις μεταφέρει στην ομάδα;

“Τα παιδιά πιστεύουν στη πρόκριση, ανεξαρτήτως αν θα τα καταφέρουμε. Είμαι από τους πιο έμπειρους, έχω παίξει απέναντι στον Sito Rivera με την εθνική. Τότε είχε βάλει 3 γκολ ο Αντώνης Μάνος και ελπίζω να το κάνει και τώρα”.

Πιστεύεις το πλεονέκτημα έδρας θα βοηθήσει την ομάδα; Θα της δώσει τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσει στα δύσκολα αυτά παιχνίδια;.

“Στο 100%. Ο κόσμος βοηθάει πάντα τη ομάδα και φάνηκε και στους τελικούς. Χάναμε στο πέμπτο ματς 2-0 και με τη βοήθεια της εξέδρας και καταφέραμε και κερδίσαμε”.

Σημαντικότερο ρόλο στα ματς θα έχει το τακτικό ή το πνευματικό κομμάτι;

“Πιστεύω πιο πολύ το πνευματικό κομμάτι. Σίγουρα μετράει και το τακτικό κομμάτι και εξαρτάται και από τους πέντε που θα αγωνίζονται. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να θέλουν τη νίκη όσο τίποτα. Προβλέπω θα γίνουν φοβερές μονομαχίες στο γήπεδο και θα πρέπει η ομάδα να τα δώσει όλα”.

Το ότι δεν ακουγόμαστε ούτε καν σαν φαβορί, είναι μια κρυφή δύναμη για σας;

“Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Όλοι οι παίκτες θα μπουν στο γήπεδο να το ζήσουν και να το χαρούν. Μόνο και μόνο το ότι διοργανώνεται στην Ελλάδα τα λέει όλα. Η ομάδα είναι ακόμα πιο δυνατή από πέρσι, αλλά αυτό θα φανεί και στη πορεία. Δεν είχαμε καν ομάδες να παίξουμε φιλικά ματς οπότε έχουμε βασιστεί μόνο στις προπονήσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ