FUTSAL

Ζιάβας: "Θεαματικό το ποδόσφαιρο σάλας"

Ζιάβας: "Θεαματικό το ποδόσφαιρο σάλας"

Ο ομοσπονδιακός κόουτς ποδοσφαίρου σάλας, Γιάννης Ζιάβας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος και την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής ομάδας Κ19.

Στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ζιάβας. Ο ομοσπονδιακός κόουτς ποδοσφαίρου σάλας μίλησε για το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος και την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής ομάδας Κ19.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιτυχία της Κ19:" Ήταν η πρώτη συμμετοχή της Κ19 σε μια νέα διοργάνωση το Euro K19. Πήραμε μέρος σε προκριματικό όμιλο που έγινε στη Λιθουανία. Αντιμετωπίσαμε τη Λιθουανία, το Μαυροβούνιο και την Ανδόρα, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο και περάσαμε στην επόμενη προκριματική φάση που θα γίνει στη Ρωσία από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου. Εκεί θα παίξουμε με Ρωσία, Τσεχία και Λευκορωσία, ομάδες που βρίσκονται πολύ ψηλά στο ranking".

Για το πού διεξάγονται τα παιχνίδια:" Οι διοργανώσεις γίνονται σε κλειστά γήπεδα. Στην Ελλάδα κάνουμε και ορισμένες εκπτώσεις παίζοντας και σε ανοικτά γήπεδα".

Για τους κανόνες του αθλήματος:" Παίζουν πέντε εναντίον πέντε. Τα δύο ημίχρονα είναι από είκοσι λεπτά το καθένα. Η μπάλα παίζεται κυρίως στο έδαφος, καθώς δεν έχει μεγάλη αναπήδηση. Το άθλημα βασίζεται στην ταχύτητα και την αντίληψη. Είναι πολύ θεαματικό και πολύ τηλεοπτικό".

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και το αν πάει κόσμος στα γήπεδα:" Μεγάλα brand name όπως ο ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν κανονικά εκπροσώπηση στο άθλημα. Στα ντέρμπι και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος έρχεται αρκετός κόσμος. Στους άλλους αγώνες παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων. Έρχονται και οργανωμένοι στα ντέρμπι".

Για το τι χρειάζεται ώστε κάποιος να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο σάλας:" Ταιριάζει στους τεχνίτες και τους έξυπνους παίκτες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Υπό την αιγίδα της ΕΠΟ έχουν γίνει αρκετές σχολές".

Για τις διαφορές με το κανονικό ποδόσφαιρο:" Η εμπλοκή του προπονητή είναι άμεση. Κάνεις συνεχόμενες αλλαγές, όπως συμβαίνει στο χάντμπολ. Είναι πολύ κουραστικό το άθλημα. Πάνω από τέσσερα λεπτά δεν αντέχουν οι παίκτες, γι” αυτό γίνονται συνέχεια αλλαγές".

Για τις Εθνικές ομάδες:" Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Υπάρχει μια αναδιοργάνωση. Την Τετάρτη πάμε με την Εθνική Ανδρών στα Σκόπια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2020. Θα παίξουμε με τα Σκόπια, την Αλβανία και το Σαν Μαρίνο, ομάδες που είναι ψηλά στο ranking. Ξέρουμε ότι πάμε σε μια δύσκολη περίοδο μετά τις εξελίξεις με το όνομα, αλλά είμαστε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, ώστε όλα να πάνε καλά".

Για τους διαιτητές:" Είναι δύο σε κάθε παιχνίδι και είναι εξειδικευμένοι. Έχουν προέλευση από το κανονικό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο το έργο τους, καθώς οι φάσεις είναι πολλές και γίνονται πολύ γρήγορα".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ