ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Νέλι Κιμ: "Το WOGG θα βοηθήσει στην προώθηση της γυμναστικής"

Soviet gymnast Nelli Kim gives a sparkling leap during her performance in floor exercise of womens gymnastics individual apparatus finals in Moscow Olympics Friday, July 26, 1980. Judges awarded the Soviet crowd pleaser with a score of 9.95 and the gold medal, which she shared with Romanian Nadia Comaneci. (AP Photo)
Soviet gymnast Nelli Kim gives a sparkling leap during her performance in floor exercise of womens gymnastics individual apparatus finals in Moscow Olympics Friday, July 26, 1980. Judges awarded the Soviet crowd pleaser with a score of 9.95 and the gold medal, which she shared with Romanian Nadia Comaneci. (AP Photo) ASSOCIATED PRESS

Η θρυλική γυμνάστρια, Νέλι Κιμ, θα έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το World Outdoor Gymnastics Gala, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο ζωντανός - θρύλος της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής, η Νέλι Κιμ, θα έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το World Outdoor Gymnastics Gala, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η κάτοχος έξι Ολυμπιακών μεταλλίων (5-1-0), 11 παγκόσμιων (5-4-2) και εννέα ευρωπαϊκών (2-3-4) διατηρεί στενές σχέσεις με τη χώρα μας, και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η αθλήτρια, η οποία αποτέλεσε επί χρόνια το αντίπαλο δέος της Νάντια Κομανέτσι, μόλις έμαθε για την πρωτοποριακή ελληνική ιδέα όπου ο αθλητής ή η αθλήτρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον τέλειο ψηφιακό τους εαυτό σε ένα events, στο οποίο ο κόσμος θα βρίσκεται στη «θέση» των κριτών, εξεδήλωσε αμέσως την υποστήριξή της.

"Το World Outdoor Gymnastics Gala αποτελεί μία εκπληκτική ιδέα και η υλοποίηση της θα βοηθήσει στην προώθηση του αθλήματός μας. Για μεγάλο διάστημα η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) αναζητούσε τρόπους να συμμετάσχει και το κοινό στην αξιολόγηση των αγωνιζόμενων, και αυτό θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά χάρη στο WOGG. Το κοινό θα ψηφίσει για την επιλογή των καλύτερων αθλητών. Για εμένα αποτελεί μεγάλη τιμή το ότι θα βρεθώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παρακολουθήσω το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ιστορία της παγκόσμιας γυμναστικής", υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης.

Η Νέλι Κιμ, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 ήταν η πρώτη που βαθμολογήθηκε με «τέλεια δεκάρια» (άλμα και έδαφος), μεγάλωσε στο Καζακστάν και από τα παιδικά της χρόνια διατηρεί σχέσεις με την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, ένας από τους προπονητές της ήταν Έλληνας. Έτσι από μικρή μυήθηκε στην κουλτούρα της χώρας μας. Στις 7 Ιουλίου θα βρεθεί και πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς η πρώτη φορά ήταν λίγο μετά τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. «Το 1978 συμμετείχα σε Gala που είχε διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι δύσκολο να πω λίγα λόγια για την Ελλάδα γιατί έχω να πω μόνο... πολλά. Μεγάλωσα στο Καζακστάν μαζί με Έλληνες. Ένας από τους προπονητές μου ήταν ο Αλέξανδρος Ιωακειμίδης, ο οποίος, τώρα, ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές την όμορφη χώρα σας. Μου αρέσει η ιστορία, οι παραδόσεις, η κουζίνα σας και οι εκπληκτικοί χοροί σας. Είσαστε ένας λαός γενναιόδωρος», τόνισε.

Η Νέλι Κιμ από το 1996 ζει ανάμεσα σε Λευκορωσία και Αμερική. Εξελέγη τρεις φορές ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIG), και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ανανεώνουν και βελτιώνουν τον κώδικα βαθμολογίας ης FIG για τη γυναικεία ενόργανη, ενώ είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των εφοριών των κριτών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλπ.Από το 2016 είναι αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Είναι τεράστια τιμή για την ελληνική γυμναστική, για την Ελλάδα, η παρουσία της κας Κιμ στο WOGG. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλήτρια, τηνπιο σημαντική αθλήτρια στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει στο χώρο και να βελτιώνει συνεχώς το άθλημά μας σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ένας εκ των εμπνευστων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του WOGG, Νίκος Ηλιόπουλος.

Στο World Outdoor Gymnastics Gala θα πάρουν μέρος 20 αθλητές (Olympians) της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 20 διαφορετικές χώρες. Ήδη, έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr. Χρυσός χορηγός (Gold Partner) της διοργάνωσης είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stoiximan, Αργυροί χορηγοί (Silver Partners) είναι οι εταιρείες Odeon, Meizu & Mercedes και Χάλκινοι χορηγοί (Bronze Partners) είναι οι εταιρείες Achaia Clauss & Νίκη Εκδοτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ