ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Παρκούρ: Ο Κυρσανίδης βρίσκεται στην τριάδα της παγκόσμιας καταταξης

Παρκούρ: Ο Κυρσανίδης βρίσκεται στην τριάδα της παγκόσμιας καταταξης

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης βρίσκεται στην τριάδα της τελικής παγκόσμιας κατάταξης του 2019, τόσο στο Speed-Run όσο και στο αγαπημένο του Freestyle.

Ο τρίτος και τελευταίος φετινός αγώνας της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων παρκούρ, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, δεν συνοδεύτηκε από νέα μετάλλια για τον Δημήτρη Κυρσανίδη, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να κατακτήσει μία θέση στο «τοπ 3» της τελικής παγκόσμιας κατάταξης του 2019, τόσο στο Speed-Run όσο και στο αγαπημένο του Freestyle.

Ο Κυρσανίδης τερμάτισε στο Μονπελιέ 7ος στον τελικό του Freestyle με 22,500 βαθμούς, ενώ έμεινε έξω από την οκτάδα των φιναλίστ στο Speed-Run καταλαμβάνοντας τη 10η θέση στον προκριματικό με χρόνο 11.110.

Παρόλα αυτά, ο 24χρονος Έλληνας αθλητής έκλεισε την αγωνιστική σεζόν με μία σπουδαία διπλή διάκριση, αφού διατηρήθηκε στην κορυφαία τριάδα της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης και στα δύο αγωνίσματα:

Στο Speed-Run κατέκτησε τη 2η θέση με 75 πόντους, πίσω από τον Ελβετό Κρίστιαν Χάρματ που συγκέντρωσε 90 π., ενώ στο Freestyle κέρδισε την 3η θέση με 70 πόντους, ακολουθώντας τον Ρώσο Εβγκένι Αρογιάν (80 π.) και τον Γάλλο Γιοάν Τονουάρ (75 π.), αλλά και ισοβαθμώντας με τον Ουκρανό Ολεξάντρ Τιταρένκο (70 π.).

Για τον καταρτισμό της παγκόσμιας κατάταξης λήφθηκαν υπόψη τα δύο καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή στα τρία παγκόσμια κύπελλα της χρονιάς, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Τσενγκντού της Κίνας, στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας και στο Μονπελιέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ