ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: Έτσι θα πάει στο Τόκιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το Παγκόσμιο, όμως θα έχει και άλλες ευκαιρίες για να τα καταφέρει.

Διπλά άτυχος στάθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος για λίγο δεν βρέθηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης, κάτι που θα σήμαινε και την αυτόματη πρόκριση του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής ήθελε να τερματίσει πάνω από δύο εκ των Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία), Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία), Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία).

Τελικά, ο Πετρούνιας ναι μεν ήταν τέταρτος, αλλά έβαλε από κάτω του μόνο τον Τοβμασιάν κάτι που σημαίνει έχασε την πρόκριση και από εκεί. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα έχει άλλες ευκαιρίες για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκριση για το «Τόκιο 2020», μέσω της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, η οποία θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Συνολικά θα διεξαχθούν οκτώ αγώνες (οι τέσσερις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί) και θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή, με τον κορυφαίο σε κάθε όργανο να κατακτά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.

Το έργο του 28χρονου «άρχοντα των κρίκων» θα είναι αρκετά δύσκολο, αφού είχε λείψει αναγκαστικά από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλας της περσινής σεζόν. Έτσι, στις τέσσερις εναπομείνασες διοργανώσεις (Νοέμβριος 2019: Κότμπους, Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη, Μάρτιος 2020: Μπακού και Ντόχα) θα χρειαστεί να κυνηγήσει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια προκειμένου να υποσκελίσει στα σίγουρα τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος ήδη προηγείται με δύο χρυσά μετάλλια και 60 πόντους στην ειδική κατάταξη των κρίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ