ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: Τα δεδομένα για την πρόκριση στο Τόκιο

Πετρούνιας: Τα δεδομένα για την πρόκριση στο Τόκιο

Μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει τρεις νίκες στους επόμενους τρεις αγώνες για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε στο Κότμπους. Ο σπουδαίος Έλληνας γυμναστής έχει πλέον έναν δύσκολο δρόμο μπροστά του για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο.

Ο τρόπος για να τα καταφέρει είναι ουσιαστικά μονόδρομος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρέπει να επικρατήσει στους επόμενους τρεις αγώνες της σειράς των Παγκοσμίων Κυπέλλων για να πιάσει στην κορυφή τον Γιανγκ Λιου. Ο Κινέζος γυμναστής έχει φτάσει ήδη το σχετικό νούμερο αφού έχει ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου δύο φορές στο Κότμπους (2018-2019) και μία στη Μελβούρνη.

Έτσι, ο 29χρονος άρχοντας των κρίκων θα πρέπει να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους επόμενους τρείς αγώνες της σειράς (Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη, Μάρτιος 2020: Μπακού και Ντόχα). Ακόμα και αυτό δεν του αρκεί.

Επιπλέον, όμως, θα είναι υποχρεωμένος να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).

Αν, πάντως, ένας αθλητής στον πλανήτη είναι ικανός να πετύχει μία τέτοια ανατροπή και να φτάσει σε ακόμα υψηλότερες βαθμολογίες, αυτός λέγεται Λευτέρης Πετρούνιας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ