ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Gwangju 2019: Όγδοος στα 50μ ύπτιο ο Χρήστου με πανελλήνιο ρεκόρ

ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 / ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ 4Χ100 ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ-ΧΡΗΣΤΟΥ.(EUROKINISSI-FOTOARENA)
ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 / ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ 4Χ100 ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ-ΧΡΗΣΤΟΥ.(EUROKINISSI-FOTOARENA) EUROKINISSI

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε όγδοος στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, όμως έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού ολοκληρώθηκε την Κυριακή (28/7), με μία ακόμα σπουδαία διάκριση, αυτή τη φορά από τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος συμμετείχε στον τελικό των 50μ ύπτιο, όπου κατέλαβε την 8η θέση, σημειώνοντας όμως πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην τελική κούρσα, δείχνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στην Παγκόσμια Κολύμβηση και με επίδοση 24.75, τερμάτισε 8ος, ενώ κατέρριψε ρεκόρ 10 χρόνων, που κατείχε ο Άρης Γρηγοριάδης από τις 1/8/2009 με χρόνο 24.77.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νοτιοαφρικανός, Ζαν Βαντέλ, με 24.43, με την τριάδα του βάθρου να συμπληρώνει ο Ρώσος, Εβγκένι Ρίλοβ (2ος), με 24.49 και ο, επίσης Ρώσος, Κλίμεντ Κολέσνικοβ, με 24.51.

Θυμίζουμε ότι η ελληνική αποστολή, με τον ασημένιο Παγκόσμιο πρωταθλητή, Κριστιάν Γκολομέεβ, επιστρέφει στην Ελλάδα την Τρίτη (30/7) στις 13.30 μέσω Άμπου Ντάμπι με Etihad.

"Χαίρομαι πολύ για το πανελλήνιο ρεκόρ, κατέβασα την ατομική μου επίδοση μετά από δυο χρόνια και φεύγω ικανοποιημένος από το Παγκόσμιο. Μια εμπειρία τελικού είναι πάντα πολύ σημαντική και πιστεύω θα με βοηθήσει στο μέλλον. Άλλωστε, αυτούς τους αντιπάλους θα αντιμετωπίσω και στο Τόκιο οπότε είναι καλό που αγωνίστηκα εδώ μαζί τους.

Ο τελικός απολογισμός δεν είναι ούτε θετικός ούτε αρνητικός, κάπου ενδιάμεσα βρίσκεται. Ο τελικός δεν ήρθε στα 100 που είναι το αγώνισμα μου, είναι θέμα χρόνου πιστεύω", είπε στο σαιτ της ΚΟΕ μετά την κούρσα του ο Χρήστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ