ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα πέντε μετάλλια στους Μεσογειακούς για την Ελλάδα

Ακόμα πέντε μετάλλια στους Μεσογειακούς για την Ελλάδα

Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα ήταν η συγκομιδή των μεταλλίων της Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Παρασκευή (29/6) στους Μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα.

Στα 34 μετάλλια έφτασε η συγκομιδή της Ελλάδας στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα, αφού κατά τη διάρκεια της Παρασκευή (29/6) οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, ενώ εξασφάλισαν ακόμα δύο.

Τόσο η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών, όσο και εκείνη του πόλο ανδρών θα παίξουν στους τελικούς των δικών τους τουρνουά και θα φύγουν από την Ισπανία με ένα μετάλλιο στις αποσκευές του. Ας δούμε όμως τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Ιστιοπλοΐα: Με το χρυσό μετάλλιο βγήκε σήμερα από τα νερά της Ταρραγόνα η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας Αθανασία Φακίδη. Στην κατηγορία laser radial με σταθερή απόδοση σε όλες τις ιστιοδρομίες, έφτασε στην κορυφή κι έγινε δεκτή με έντονους πανηγυρισμούς από τους συναθλητές της. Με τη νίκη της Φακίδη η Ελλάδα έφτασε σήμερα τα 10 χρυσά μετάλλια.

Στην κατηγορία Laser ο Αντώνης Μπουγιούρης ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην ενδέκατη θέση με 89 βαθμούς ποινής, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν 14ος με 118 β.π. Στα RS:X των ανδρών ο Βύρων Κοκκαλάνης ήταν τέταρτος με 37 βαθμούς ποινής, ενώ ο Γιώργος Φράγκος κατετάγη ένατος με 90 β.π.

Τέλος, στην ίδια κατηγορία των γυναικών η Αγγελική Σκαρλατου ήταν 8η με 73 β.π. και την ακολούθησε η Κατερίνα Διαβρη με 91 β.π.

Στίβος: Στο άλμα εις ύψος, με επίδοση 2.23, ο Κώστας Μπανιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και λίγη ώρα αργότερα η Ελισάβετ Πεσιρίδου πήρε την τρίτη θέση στα 100μ εμπόδια με 13.30. Από εκεί και πέρα ο Παναγιώτης Τριβυζάς τερμάτισε έκτος στα 200 μ. με 21.06, σε μια κούρσα που έγινε με κόντρα άνεμο. Στον τελικό της δισκοβολίας ο Γιώργος Τρέμος με καλύτερη βολή στα 57,84 μ. ήταν έβδομος, στην 8η θέση των 200 μ. ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Γρηγορία Κεραμιδά με 23.90.

Πυγμαχία: Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε και ο Πολυνίκης Καλαμαράς. Ο πυγμάχος του Παναθηναϊκού στην κατηγορία των 81κ. αγωνίστηκε στον ημιτελικό κόντρα στον Αμπντελραχμάν Αμπντελγκαγουάντ. Ο Αιγύπτιος πήρε σκορ 3-1 από τους κριτές, με συνέπεια ο Καλαμαράς να μείνει εκτός τελικού, αλλά να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Σήμερα νωρίς το απόγευμα η ελληνική πυγμαχία εξασφάλισε ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης στην κατηγορία 64 κιλών έχασε με 3-2 αποφάσεις των 5 διαιτητών από τον Μαροκινό Ναντίρ κι έχασε την ευκαιρία πρόκρισής του στον μεγάλο τελικό.

Κωπηλασία: Έχοντας τον καλύτερο χρόνο μετά τους δυο πρώτους των δυο ημιτελικών σειρών ο Σπύρος Γιάνναρος αν και τερμάτισε 3ος στην δική του ημιτελική σειρά πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στο σκιφ ελ βαρών ανδρών στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα της Ισπανίας.

Ο πρωταθλητής του ΕΝΟΑ τερμάτισε σε 3.22.85 και θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο από τον τελικό του σκιφ ελ βαρών μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις φιναλίστ από την Κροατία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Έτσι και τα έξι ελληνικά πληρώματα που αγωνίζονται στους Μεσογειακούς της Ταραγόνας θα επιδιώξουν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο στους αντίστοιχους τελικούς της διοργάνωσης που θα ξεκινήσου στις 10.40 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

Πινγκ πονγκ: Στα προημιτελικά του τουρνουά προκρίθηκε η Εθνική γυναικών. Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-0 από την Ισπανία, ωστόσο στο δεύτερο ματς της επικράτησε με 3-1 επί της Αλγερίας και έτσι το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο. Αντίθετα, οι άνδρες ηττήθηκαν με 3-0 από τη Σλοβενία και με 3-1 από την Πορτογαλία και αποκλείστηκαν.

Ρυθμική γυμναστική: Άνετη πρόκριση για τον τελικό του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής, όπου θα είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, εξασφάλισε η Ελένη Κελαϊδίτη στους Μεσογειακούς Αγώνες "Ταραγόνα 2018", ενώ η Μαρία Δερβίση κατέλαβε τη 12η θέση μεταξύ των υποψηφίων φιναλίστ.

Στον προκριματικό της ρυθμικής, η Ελένη Κελαϊδίτη επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και σφράγισε πανεύκολα το εισιτήριο για την προνομιούχο δεκάδα, με άθροισμα 67,850 βαθμούς (στεφάνι: 16,900 β., μπάλα: 17,550 β., κορύνες: 18,200 β., κορδέλα: 15,800 β.) και έχοντας την 3η υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή, πίσω από τις Ιταλίδες Αλεξάντρα Ατζουρτζουκουλέζε (71,400 β.) και Μιλένα Μπαλντασάρι (67,850 β.).

Από την πλευρά της η 15χρονη Μαρία Δερβίση, που έκανε το ντεμπούτο της με την Εθνική γυναικών σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, κατέλαβε τη 12η θέση μεταξύ των αθλητριών με δικαίωμα πρόκρισης και 13η στην συνολική κατάταξη με 48,100 βαθμούς (στεφάνι: 12,250 β., μπάλα: 12,200 β., κορύνες: 13,350 β., κορδέλα: 10,300 β.), κατά συνέπεια θα δηλωθεί στον τελικό ως 2η αναπληρωματική.

Ο τελικός του σύνθετου ατομικού θα πραγματοποιηθεί αύριο (Σάββατο 30/06, 12:10 – 15:00 ώρα Ελλάδας) με την συμμετοχή 10 αθλητριών, που θα εκτελέσουν ξανά τα προγράμματά τους στα τέσσερα όργανα, ξεκινώντας από μηδενική βαθμολογική βάση. Το πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων δεν περιλαμβάνει ξεχωριστούς τελικούς οργάνων στη ρυθμική γυμναστική.

Τζούντο: Την 7η θέση στα -100κ. και τα +100 κιλά των Μεσογειακών Αγώνων «Ταραγόνα 2018» κατέλαβαν οι Γιώργος Μαλλιαρόπουλος και Δημήτρης Τσουμήτας αντίστοιχα. Οι δύο Έλληνες τζουντόκα ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον α` γύρο των ρεπεσάζ, έχοντας από μία νίκη σε τρεις αγώνες. Ο Μαλλιαρόπουλος στον γύρο των 16 νίκησε τον Σλοβένο Ντένις Κόβασιτς, όμως τόσο στα προημιτελικά όσο και στα ρεπεσάζ ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Ραμαντάν Ντάρβις και τον Τυνήσιο Ανις Χαλέμπ Μπεν αντίστοιχα.

Ο Τσουμήτας από την πλευρά του, νίκησε στο γύρο των 16 τον Μαροκινό Μουσταφά Αμπνταλουί, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Χαρούν Σαντίκοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και στα ρεπεσάζ από τον Βίτο Ντράγκιτς (Σλοβενία) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίου.

Τάε κβον ντο: Ο Λευτέρης Φακίδης στον πρώτο του αγώνα επιβλήθηκε με 24-3 επί του Αλβανού Ελόρντ Τζιάνα, αλλά η πορεία του στην κατηγορία των 58 κιλών ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον Χεντί Νεφάτι (Τυνησία) με 14-6. Την ίδια ώρα ο Απόστολος Τελικόστογλου ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία των -80 κιλών από το Γάλλο Ισμαέλ Μπουζίντ με 21-15, ενώ η Αθανασία Μητσοπούλου έχασε με 19-4 από τη Σλοβένα Ντούνια Λέμαγιτς στην κατηγορία των -67 κιλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ