ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρία μετάλλια από τον στίβο στους Μεσογειακούς Αγώνες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες του στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες με την Ραφαέλα Σπανουδάκη (2η στα 100μ.), τη Νικόλ Κυργιακοπούλου (3η στο επί κοντών) και την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (3η στη δισκοβολία).

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (κεντρική φωτογραφία) χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στα αγωνίσματα του στίβου, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα. Η νεαρή αθλήτρια παρότι δεν έφυγε όσο καλά θα ήθελε κατάφερε να τερματίσει σε 11.53 και να πάρει στο φώτο φίνις το ασημένιο μετάλλιο, από την Αννα Μπονγκόρνι, που τερμάτισε με τον ίδιο χρόνο.

Νικήτρια ήταν η Ορλαν Ομπισά με 11.29. Η Σπανουδάκη πανηγύρισε σήμερα το πρώτο σπουδαίο μετάλλιο της καριέρας της και πλέον κάνει σχέδια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Οπως και το 2013 στην Μερσίνα έτσι και σήμερα στην Ταραγόνα, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η 26χρονη είχε καλύτερη βολή στα 58,95 μ., επίδοση που της έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως και πριν δύο χρόνια. Η Αναγνωστοπούλου είχε ακόμη βολές στα 55,45 μ., 57,24 μ., 58,53 μ., 57,22 μ. και 58,45 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν η σπουδαία κυρία του αγωνίσματα, Σάντρα Πέρκοβιτς με 66,46 μ., ενώ δεύτερη η Λιλιάνα Κα (Πορτογαλία) με 60,05 μέτρα.

Το τρίτο μετάλλιο ήρθε στο επί κοντώ. Η Νικόλ Κυργιακοπούλου κατέλαβε την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 4,31μ. και στη συνέχεια είχε δύο άκυρες στα 4,41μ. και μία στα 4.46μ. Πρώτη ήταν η Γαλλίδα, Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν με 4,46μ. και δεύτερη η Σλοβένα, Τίνα Σουτέι με 4,41μ.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε τρίτος σε 20.78, σε μια κούρσα όπου ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο μισό της και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. Νικητής στην ίδια σειρά ήταν ο Ιταλός Ντεσαλού με 20.25 και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Ιταλός έδειξε ιδιαίτερα δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει μετάλλιο στον αυριανό τελικό. Ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλίγεβ επέλεξε να κάνει ...περίπατο και σχεδόν σαν σταματημένος ήταν νικητής στη δεύτερη σειρά με 20.50.

Η Γρηγορία Κεραμιδά στην πρώτη δυνατή της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ. τερμάτισε σε 23.79 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Η Ελληνίδα, η οποία βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς.

Την έβδομη θέση στον τελικό τω 400 μ. τερμάτισε η Ειρήνη Βασιλείου με 53.20, σε μια κούρσα, όπου πρωταγωνίστρια ήταν η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, η οποία τερμάτισε πρώτη σε 51.19. H 32χρονη πέτυχε νέο ρεκόρ Κύπρου και έδειξε έτοιμη και ανταγωνιστική ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Ο Χρήστος Κοτίτσας τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς των 800 μ. με 1.52.22 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση. Ο Κοτίτσας δέχθηκε κάποια σπρωξίματα στα πρώτα 200 μέτρα της κούρσας κι έμεινε πίσω, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι προπορευόμενοι δρομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ