ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χρυσός" ο Ιακωβίδης στην Ταραγόνα

"Χρυσός" ο Ιακωβίδης στην Ταραγόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ των 94 κιλών της άρσης βαρών κατέκτησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Άλλα τρία ελληνικά μετάλλια στην άρση βαρών.

Τέσσερα μετάλλια, όλα στην άρση βαρών, ήταν ο απολογισμός της Ελλάδας κατά την 4η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Ένα χρυσό κι ένα αργυρό για τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο για τον Δημήτρη Ασλανίδη, που διατήρησαν τη χώρα μας στην 7η θέση του πίνακα μεταλλίων με 8 χρυσά, 5 αργυρά και 10 χάλκινα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων την Τρίτη 26/06:

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ των 94 κιλών της άρσης βαρών κατέκτησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος σήκωσε 195 κιλά. Νωρίτερα, στο αρασέ, με 161 κιλά, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το αργυρό μετάλλιο με 152 κιλά στο αρασέ κατέκτησε ο Δημήτρης Ασλανίδης στην κατηγορία των 85 κιλών. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας ανέβηκε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ζετέ, όπου σήκωσε 183 κιλά.

Την 4η θέση στο αρασέ των 69 κιλών γυναικών πήρε η Ελένη Κουρτελίδου, η οποία σήκωσε 88 κιλά. Στο ζετέ, με μόνη επιτυχημένη προσπάθεια στα 107 κιλά, έμεινε στην 5η θέση.

ΤΕΝΙΣ

Εύκολη νίκη με 6-2, 6-4 πήρε ο Γιάννης Στεργίου απέναντι στον Τζουάν Που από την Ανδόρα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους "16". Την πρόκριση για τη 16άδα στις γυναίκες πήρε η Άννα Αρκαδιανού, η οποία νίκησε με 6-0, 6-3 την Αλγερινή Αμιρά Μπεναϊσά. Αντιθέτως, δεν τα κατάφερε η Εμμανουέλα Αντωνάκη, που ηττήθηκε με 2-6, 5-7 από τη Σλοβένα Βερόνικα Έριαβετς.

ΠΑΛΗ

Εντυπωσίασε στα 53 κιλά η Μαρία Πρεβολαράκη, που "καθάρισε" τις αντιπάλους της και στους τρεις αγώνες που έδωσε. Νίκησε με 7-2 την Αϊσούν Εργκέ (Τουρκία), με 11-0 την Φραντσέσκα Μόρι (Ιταλία) και με 10-0 την Μαρίνα Ρουέδα (Ισπανία).

Στα 57 κιλά, τέσσερις ήττες ήταν ο απολογισμός της Χριστίνας Δεμιρκάν, από τις Σαμά Αουισί (Αλγερία) 4-9, Μπεντιά Γκιούν (Τουρκία) 0-4, Γκραθιέλα Σάντσεθ (Ισπανία) 2-6 και Καρόλα Ραϊνέρο (Ιταλία) 0-9.

Στα 62 κιλά, η Θεοδώρα Τελιανίδου γνώρισε δύο ήττες με 0-4 από τη Μαρουά Αμρί (Τυνησία) και τη Σάρα Ντα Κολ (Ιταλία).

Δεν κατάφερε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο ο Κύριλλος Μπίνενμπαουμ στα 74 κιλά ελευθέρας μετά το 0-0 με τον Ντέιβιντ Γκαλέα από τη Μάλτα.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη δεύτερη φάση των ομίλων θα βρεθεί ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που νίκησε με 4-1 τον Τυνήσιο Αντάμ Χμαμ, ενώ ηττήθηκε από τον Σλοβένο Ντάρκο Γιόργκιτς με 0-4.

Με μία νίκη επί της Βόσνιας Σνεζάνα Μάρκοβιτς με 4-1, αλλά και μία ήττα με 2-4 από την Ισπανίδα Γκάλια Ντβόρακ, η Κατερίνα Τόλιου θα συνεχίσει στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Δύο ήττες και μία νίκη ήταν ο απολογισμός για τη Γεωργία Ζαβιτσάνου, που επικράτησε με 4-1 της Φαντουά Γκαρσί (Τυνησία), αλλά ηττήθηκε με 0-4 από τη Στεφανί Λεϊγιέτ (Γαλλία) και με 1-4 από την Κιάρα Κολαντόνι (Ιταλία) και δεν συνεχίζει στη διοργάνωση.

Αντίστοιχη και η επίδοση του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος νίκησε με 4-0 τον Κοσοβάρο Φατίχ Καραμπατζάκ, αλλά γνώρισε την ήττα από τον Τούρκο Ιμπραΐμ Γκιουντούζ με 0-4 και τον Ισπανό Χεσούς Καντέρο με 1-4.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Την 5η θέση στη δοκό ισορροπίας πήρε η Βασιλική Μιλλούση, της οποίας το πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με 12.166 βαθμούς. Στο μονόζυγο των ανδρών, ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν 5ος με 13.266 βαθμούς, ενώ στην 8η θέση έμεινε ο Βλάσης Μάρας με 12.466 βαθμούς.

Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 13.666 βαθμούς και κατέλαβε την 5η θέση. Στο άλμα γυναικών, η Αργυρώ Αφράτη ήταν 5η με 13.333 βαθμούς, ενώ στην 7η θέση τερμάτισε η Ευαγγελία Μονοκρούσου με 12.399 βαθμούς. Την 7η θέση στον πλάγιο ίππο πήρε ο Αντώνης Τανταλίδης, που είχε 13.933 βαθμούς.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Στα προημιτελικά των -64 κιλών προκρίθηκε ο Αλέξανδρος Τσανικίδης, ο οποίος νίκησε με 5-0 τον Κοσοβάρο Πατριότ Μπεχράμι. Πρόκριση στην οκτάδα και για τον Πολυνείκη Καλαμάρα στα -81 κιλά, ο οποίος νίκησε τον Μαροκινό Μοχαμέντ Ασαγκίρ, μετά από απόφαση του διαιτητή λόγω τραυματισμού.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με ακόμα δύο εξαιρετικές ιστιοδρομίες, στην 1η και την 3η θέση, η Αθανασία Φακίδη παραμένει στην κορυφή των Laser Radial, με μόλις 16 βαθμούς ποινής στο σύνολο. Στην 11η θέση βρίσκεται η Μαρία Βλάχου, με 77 βαθμούς ποινής.

Μετά από οκτώ ιστιοδρομίες στα Laser, ο Αντώνης Μπουγιούρης είναι 10ος με 59 βαθμούς ποινής, ενώ στη 12η θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 63 βαθμούς ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ