ΠΑΛΗ

Απεβίωσε ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Αρκουδέας

Απεβίωσε ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Αρκουδέας

Η ελληνική Πάλη είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς θρηνεί το χαμό του Παναγιώτη Αρκουδέα. Σε ηλικία 89 ετών έφυγε ο προπονητήςτων Ολυμπιονικών.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Παναγιώτης Αρκουδέας. Γεννημένος το 1930 ξεκίνησε τη πάλη τη περίοδο της κατοχής στην Ένωση ερασιτεχνών.

Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών σε πολύ δύσκολα χρόνια, γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική έχοντας μετακινηθεί στον ιστορικό Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Υπό την καθοδήγηση του κατέστησε τον σύλλογο αυτοκτάτορα στον ελληνικό χώρο κατακτώντας 35 πανελλήνια πρωταθλήματα και ανέδειξε πλήθος αθλητών που διέπρεψαν εντός και εκτός Ελλάδας.

Ηταν προπονητής μεταξύ άλλων των Ολυμπιονικών Πέτρου Γαλακτοπουλου, Στέλιου Μηγιακη, Δημήτρη Θανόπουλου, Βασίλη Γανωτή και του ανιψιού του Κωστα Αρκουδέα. Επισης βοήθησε τα μέγιστα και σε όλους τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας που διέπρεψαν στο εξωτερικό, όπως οι Μπάμπης Χολίδης, Γιώργος Ποζίδης και οι Γιώργος και Παναγιωτης Ποικιλίδης, καθώς και πάρα πολλούς αθλητές που είχαν εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η πιο σημαντική διάκριση ήρθε από την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης το 2012 καθώς ανακηρύχτηκε ανάμεσα στους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου στο άθλημα της πάλης.

Ο Παναγιώτης Αρκουδέας ενέπνεε σεβασμό σε όλους όσους είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν και αποτέλεσε τον πυλώνα της ελληνικής πάλης για πάνω από 60 χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 16:00 στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ