ΠΑΛΗ

Γ. Παπανδρέου: "Το κλειστό Λιοσίων να παραμείνει στις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες"

Εκδήλωση στην Πάτρα, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου: "Ανδρέας Παπανδρέου - 100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες", με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου,  την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019.
(EUROKINISSI)
Εκδήλωση στην Πάτρα, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου: "Ανδρέας Παπανδρέου - 100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες", με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ολυμπιακού Κέντρου Πάλης Άνω Λιοσίων στις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες και να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες "φωτογραφίζοντας" έτσι την ΚΑΕ ΑΕΚ.

Η απόφαση της ομοσπονδίας να αναβιώσει μετά από 15 χρόνια τη διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία και αυτό φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή (220 αθλητές από 10 χώρες), καθώς και από τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Τους αγώνες παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Ξενοφώντας Αθανασίου και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους φίλους της Πάλης, καθώς παρακολούθησε για πολύ ώρα τους αγώνες από την κερκίδα. Στον χαιρετισμό του ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του το 2011 το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Ανω Λιοσίων πήρε ζωή στεγάζοντας 9 ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Εξέφρασε την άποψη ότι το στάδιο πρέπει να παραμείνει στους αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα τόνισε ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ώστε το στάδιο να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά να παραμείνει προς χρήση των αθλητικών ομοσπονδιών. Για όσους δεν το θυμούνται να αναφέρουμε ότι η Πολιτεία είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρηση του συγκεκριμένου κλειστού.

"Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο όμορφο αυτό στάδιο, που έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές από τους Έλληνες αθλητές μας. Χαίρομαι γιατί αυτό το γήπεδο άνοιξε ξανά το 2011, στεγάζοντας εννέα αθλητικές ομοσπονδίες. Ελπίδα μου είναι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω, να παραμείνει αυτός ο χώρος στις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες.

Για να μπορέσει αυτό το στάδιο να χρησιμοποιείται από τη νεολαία μας, που μέσα από τον αθλητισμό και διαπρέπουν και διαπαιδαγωγούνται. Θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την αναβίωση του διεθνούς τουρνουά Ακρόπολις, ώστε να γίνει θεσμός και να αποδείξει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική νεολαία και να δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν οι αθλητές.

Θα αναφερθώ συγκεκριμένα στη Μαρία Πρεβολαράκη, που βρίσκεται σήμερα εδώ και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα της που δίνει για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκυο.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Ηρακλή Περιστερίου, καθώς κι έναν άνθρωπο που έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια για την Πάλη. Τον Δημητρη Κολιτσόπουλο, ο οποίος έχει συμβάλει σ’ αυτό το άθλημα κι όλοι οι Ελληνες τον ευχαριστούν για όσα έχει πετύχει", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για τα Άνω Λιόσια
Αυτοψία στο "παλάτι" των Άνω Λιοσίων που θέλει να κάνει σπίτι της η ΚΑΕ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ