ΠΑΛΗ

Πηλίδης: "Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο"

Πηλίδης: "Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο"

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης, Γιώργος Πηλίδης μεγάλωσε και είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα και στην κατηγορία των ανδρών. Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο News 24/7.

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης, Γιώργος Πηλίδης μεγάλωσε και είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα και στην κατηγορία των ανδρών. Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην καριέρα του; Είναι κάτοχος 7 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης.

Ο Γιώργος αγωνίζεται στην κατηγορία των 57 κιλών και στοχεύει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό! Ήδη, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των ανδρών και δηλώνει έτοιμος να τα βάλει με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές.

Ο νεαρός άνοιξε στο News 24/7 την πόρτα του κλειστού γυμναστηρίου στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε. Μίλησε για τη ζωή του, τις διακρίσεις, τους επόμενους στόχους, τη ζωή μετά την πάλημ αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε στα πρώτα του βήματα.

Ο ίδιος βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, με συνοδοιπόρο τον Stoiximan, εκεί που ο Γιώργος εκμυστηρεύεται πως θέλει να ζήσει την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, να ανέβει δηλαδή στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Έχω στερηθεί τα πάντα. Από τους 12 μήνες το χρόνο τους 8 κάνω προετοιμασία. Πριν τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είμαι όλη μέρα στην προπόνηση, και δεν έχω χρόνο για το παραμικρό. Από νωρίς το πρωί η μέρα περιλαμβάνει φαγητό, ύπνο και τριπλή προπόνηση πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Ευτυχώς ο Θεός μου έχει δώσει καλούς ανθρώπους γύρω μου, που με στηρίζουν και με καταλαβαίνουν" περιγράφει ο Γιώργος. " Βέβαια, αν ήξερα από την αρχή πόσο δύσκολο ήταν ίσως να μην το επέλεγα, θα συνέχιζα με το σχολείο και αργότερα με σπουδές" λέει χαριτολογώντας.

" Θέλω το χρυσό στην Ολυμπιάδα" απαντά ορθά-κοφτά και με περίσσιο -καλώς εννοούμενο- θράσος. Δεν μπορώ να αφιερώσω των ζωή μου για μια τρίτη ή δεύτερη θέση. Μπορεί για κάποιους αυτό να είναι αρκετό αλλά για μένα όχι. Θέλω την πρωτιά, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση για έναν αθλητή. Αν κερδίσω σίγουρα θα πάω και στην επόμενη Ολυμπιάδα αλλά μετά θέλω να βοηθήσω τους πιο μικρούς, να δώσω αυτά που δεν είχα εγώ στους επόμενους και να τους βοηθήσω όχι απλά να είμαι ένα πρότυπο αλλά να βοηθήσω και πρακτικά όπως μπορώ τους νέους αθλητές", αυτή είναι η σκέψη του και δεν την κρύβει παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Photo Credits: Tourettephoto.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ