ΠΑΛΗ

Κεσσίδης: "Με πνίγει το δίκαιο"

Κεσσίδης: "Με πνίγει το δίκαιο"

Ο Λαοκράτης Κεσσίδης δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης.

Οι ελληνικές παροιμίες ορισμένες φορές περιγράφουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πραγματικότητα. Εφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό ή αν προτιμάτε δεν τον άφησαν να πιει νερό. Ο λόγος για τον Λαοκράτη Κεσσίδη, ο οποίος για μόλις 18” και εξαιτίας μιας λανθασμένης απόφασης των διαιτητών δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ αναφέρθηκε στην κατάφωρη αδικία και τόνισε χαρακτηριστικά "με πνίγει το δίκαιο" μίλησε για τη δύσκολη προετοιμασία που είχε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και επεσήμανε ότι απώτερος στόχος του είναι το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαοκράτη Κεσσίδη

ΕΡ: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Εμεινες ικανοποιημένος από την προσπάθειά σου και την κατάκτηση της 5ης θέσης;

"Ετσι κι έτσι. Εχω τέσσερις εβδομάδας που είμαι στην παλαίστρα μετά τον τραυματισμό μου στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Εκεί κόπηκε ο εσωτερικός σύνδεσμος από το αριστερό γόνατό μου και έχω κάνει πολλές φυσιοθεραπείες για να γίνω καλά. Πρόλαβα να πάω σε μια προετοιμασία στην Εσθονία και στη δεύτερη μέρα χτύπησα στο χέρι σοβαρά. Από όλα αυτά και χωρίς να προλάβω να ετοιμαστώ όπως ήθελα, νιώθω ότι πάλεψα καλά, αλλά ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο".

ΕΡ: Εχουν περάσει αρκετές μέρες από τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Τώρα που έχεις πιο καθαρό μυαλό τι συνέβη;

"Μπορεί να έχουν περάσει πολλές μέρες, αλλά ακόμη και τώρα προσπαθώ να ξεχάσω τον αγώνα"

ΕΡ: Πιστεύεις ότι έχασες μοναδική ευκαιρία να πάρεις μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

"Όχι, έχω ακόμα πολλά χρόνια και όσο πάω γίνομαι πιο έμπειρος και καλύτερος. Με τέτοιους ανθρώπους που έχω κοντά μου, όπως η οικογένεια μου, η ομάδα μου ο ΠΑΟΚ και όλοι οι φίλοι μου πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

ΕΡ: Τα συναισθήματά σου ήταν έντονα και δεν μπορούσες να κρατήσεις τα δάκρυα σου… τι σκεφτόσουν μόλις τελείωσε ο αγώνας;

"Περιμένω όλη μου τη ζωή για να πάρω ένα τέτοιο μετάλλιο και ήμουν τόσο κοντά. Ηθελε ακόμα 18” για να τελειώσει ο αγώνας, αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη και μου έδωσαν παρατήρηση και 2 πόντους στον αντίπαλό μου. Επίσης για κάποιον περίεργο λόγο στο πρώτο ημίχρονο του μικρού τελικού ο χρόνος ήταν κολλημένος για 30”. Ημουν τόσο κοντά στο να σηκώσω τη σημαία μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών. Με πνίγει το δίκαιο!"

ΕΡ: Αναμφίβολα είσαι ακόμα ένα παράδειγμα ότι η ελληνική Πάλη ανεβαίνει… Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

"Ναι πάμε μπροστά σιγά σιγά, αλλά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε πρέπει να κάνουμε προετοιμασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να νικάμε περισσότερα ματς στο εξωτερικό, πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι το καλύτερο της χώρας μας και όχι του εαυτού μας. Ο ένας αντίπαλος να χαίρεται του αλλουνού τη νίκη και να δείχνουμε ότι είμαστε ενωμένη στον κόσμο".

ΕΡ: Μετά από αυτή την εμφάνιση σου ανοίγει η όρεξη για τη συνέχεια; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

"Ετοιμάζομαι για τους Μεσογειακούς Αγώνες και μετά πάμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο απώτερος στόχος μου είναι να γυρίσω από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ιαπωνίας με ένα μετάλλιο για τη χώρα μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ