ΠΑΛΗ

Νέο τεχνικό τιμ στο τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού

Νέο τεχνικό τιμ στο τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός ΑΟ

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του με τους Θεοφάνη Αναγνώστου και Κωνσταντίνο Βουρδάνο στον τμήμα πάλης.

Δύο νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν την τεχνική καθοδήγηση στο τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Θεοφάνη Αναγνώστου και τον Κωνσταντίνο Βουρδάνο οι οποίοι αποτελούν το νέο τεχνικό τιμ του τμήματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους Θεοφάνη Αναγνώστου και Κωνσταντίνο Βουρδάνο για το τμήμα ελληνορωμαϊκής πάλης του Συλλόγου, που αναλαμβάνουν τα πόστα του προπονητή και του βοηθού προπονητή αντίστοιχα.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας Θεοφάνης Αναγνώστου έχει πλούσιο βιογραφικό ως αθλητής αγωνιζόμενος στις κατηγορίες των 76 κιλών (στους Παίδες) και των 85 κιλών (στους άνδρες) στους συλλόγους Γ.Σ. Βασιλικού και Π.Ο. Πρωταθλητών.

Αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα από το 1994 μέχρι το 2005 ενώ ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής του Π.Ο.Πρωταθλητών σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Βουρδάνο.

Σε διεθνές επίπεδο ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στους Έφηβους το 1999 στο Βουκουρέστι στα 85 κιλά ενώ στην ίδια κατηγορία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες το 2001.

Ακόμα το 1999 ήταν 9ος σε προολυμπιακό τουρνουά , 5ος στο πανευρωπαϊκό του 2001, 6ος σε παγκόσμιο τουρνουά στις ΗΠΑ ενώ το 2000 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ για τις επιδόσεις του. Ακόμα έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων.

Σε ότι αφορά τον βοηθό προπονητή Κωνσταντίνο Βουρδάνο έχει συμμετάσχει σε διεθνή και Παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ επί σειρά ετών διατέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας.

Οι ομάδες που έχει αγωνιστεί κατά σειρά είναι ΠΟ Πρωταθλητών, Ολυμπιακός, Εθνικός Γ.Σ. και Παναθηναϊκός.

Είναι πανελληνιονίκης σε όλες τις κατηγορίες από Παίδων εώς Ανδρών. Οι μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του ήταν το ασημένιο μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα στη Λάρισα το 2012 και το χάλκινο μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα στη Μαδρίτη το 2016. Επιπλέον το 2005 ήταν 5ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων.

Σε κοινή τους δήλωση οι δύο προπονητές του «τριφυλλιού» ανέφεραν: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μας η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού και μας ανέθεσε τις τύχες του ένδοξου τμήματος της πάλης.

Σκοπός είναι αυτό το τμήμα με τις τόσες διακρίσεις να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Η ήδη υπάρχουσα ομάδα αποτελείται από καταξιωμένους αθλητές με τους οποίους θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια , θέλουμε όμως να προστεθούν και νέα μέλη σε αυτήν. Θέλουμε τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το αρχαιότερο άθλημα , το άθλημα της πάλης και αυτό θα το καταφέρουμε δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες του τμήματος, αφού αυτές είναι το μέλλον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ