Η συνέχεια των ελληνικών συμμετοχών σε τουρνουά στο εξωτερικό δίνεται στη Σλοβενία. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα γίνει το τουρνουά Challenge στο Ότοτσεκ, στο οποίο θ’ αγωνιστούν οι Παναγιώτης Γκιώνης και Γιάννης Σγουρόπουλος.

Η συνέχεια των ελληνικών συμμετοχών σε τουρνουά στο εξωτερικό δίνεται αυτή την εβδομάδα στη Σλοβενία. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα γίνει το τουρνουά Challenge στο Ότοτσεκ, στο οποίο θ’ αγωνιστούν οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

ADVERTISING

Θα μετάσχουν μόνο στο απλό και θα έχουν στην τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Ο Γκιώνης είναι 4 φαβορί, βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό και κυνηγά τη διάκριση και τους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Ο Σγουρόπουλος θ’ αρχίσει την προσπάθειά του από τα προκριματικά γκρουπ, θα επιδιώξει πρόκριση κι έπειτα καλό πλασάρισμα, ενώ θα πάρει μέρος και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών.

Επίσης, αρχίζει στη Σλοβενία και το καθιερωμένο τουρνουά του Λάσκο για αθλητές με αναπηρίες, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Para TT της I.T.T.F.. Η Ελλάδα θα έχει παρουσία και εκεί με τους πρωταθλητές Γιώργο Μουχθή, Μάριο Χατζηκυριάκο (αγωνίζονται στην κλάση 6) και Αλέξανδρο Διακουμάκο (κλάση 10). Στον πάγκο θα βρίσκεται ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Στην 1 φάση του απλού ανδρών στο Challenge του Ότοτσεκ σχηματίστηκαν 40 γκρουπ. O Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 24 και βρίσκει μπροστά του τον πολιτογραφημένο Κροάτη Γουέι Σιχάο και τον Σλοβένο Άντρας Νόβακ. Αύριο στις 15:45 ώρα Ελλάδας (14:45 τοπική) αντιμετωπίζει τον Νόβακ και την Πέμπτη στις 18:00 τον Σιχάο (18:00). Και οι δύο αγώνες έχουν προγραμματιστεί για το τραπέζι 2.

ADVERTISING

Στους αγώνες Under 21 έγινε ταμπλό των "64". Ο Σγουρόπουλος θ’ αναμετρηθεί μεθαύριο με τον Σουηδό, Γιόχαν Μπάριους. Αν νικήσει θ’ αντιμετωπίσει στους «32» είτε τον Ιρανό Αμίν Αχμαντιάν είτε τον Ινδό Ρονίτ Μπάντζα. Ο Γκιώνης μεταβαίνει την Πέμπτη στο Ότοτσεκ επειδή το ταμπλό αρχίζει την Παρασκευή.