ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Γκιώνης: "Θα είμαι παρών στο Τόκιο"

Γκιώνης: "Θα είμαι παρών στο Τόκιο"

Ο Παναγιώτης Γκιώνης τόνισε πως θα είναι παρών στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε το 2021 γίνει το μεγάλο ραντεβού, είτε το... 2022.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, αλλά είναι φυσικό όλοι εκείνοι οι αθλητές, που είτε έχουν προκριθεί στην κορυφαία διοργάνωση, είτε παλεύουν για το πολυπόθητο εισιτήριο, να παραμένουν στην επικαιρότητα και να συνεχίζουν τα τραβάνε τα φώτα. Ένας από αυτούς είναι και ο κορυφαίος Έλληνας άσος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο επαγγελματίας αθλητής μίλησε ζωντανά από προπονητικό χώρο του ΟΑΚΑ στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "Ασφαλώς… Καλοκαίρι", με βασικό λόγο τη νέα προσπάθεια, που αρχίζει για να μετάσχει σε ολυμπιακό τουρνουά για 5η φορά στην καριέρα του. Παρότι με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έχασε πρόκριση, που είχε στο "τσεπάκι", παρότι είναι πλέον στα 40 του χρόνια, ο κάτοχος τριών μεταλλίων από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βγάζει περίσσεια αυτοπεποίθηση και δηλώνει χαρακτηριστικά πως θα είναι παρών στο Τόκιο είτε το 2021 γίνει το μεγάλο ραντεβού, είτε το... 2022.

Στο βοηθητικό Κ2 του ΟΑΚΑ ήταν μαζί του κι επίσης έκαναν δηλώσεις στην ΕΡΤ 1, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, και ο προσωπικός γυμναστής του πρωταθλητή, Μιχάλης Τομαράς. Την εκπομπή παρουσιάζει η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, στο ρεπορτάζ ήταν ο Μιχάλης Μανουηλίδης και το σχετικό 10λεπτο θέμα.

"Σίγουρα δεν ήταν κάτι απλό αυτό που ζήσαμε όλοι με το lockdown, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Προσπάθησα να διατηρούμαι σε όσο γίνεται καλύτερη φυσική κατάσταση με ποδήλατο και περπάτημα και γενικά προσπάθησα να προσαρμοστώ. Μετά το τέλος της καραντίνας έχω αρχίσει πολύ δυναμικά και στη δουλειά με τον Μιχάλη και στο τραπέζι και, καθώς παραμένουν σε αναστολή οι διεθνείς διοργανώσεις, έχω πολύ χρόνο για να μπορέσω να βρεθώ στην κατάσταση που πρέπει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκιώνης και συνέχισε: «Στο άθλημά μας η φυσική κατάσταση είναι το άλφα και το ωμέγα. Σαφώς χρειάζονται πράγματα όπως η γρήγορη σκέψη, τα αντανακλαστικά, η δεξιότητα, όμως σε υψηλό επίπεδο δεν γίνεται να σταθείς αν δεν είσαι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα".

"ΚΑΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Από τη μεριά του ο Κώστας Βατσακλής, που την τελευταία δεκαετία έχει κοουτσάρει τον Γκιώνη σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, υπογράμμισε: "Είμαστε μία τριάδα, που δουλεύει μαζί και βασικά χρειάζεται καλή χημεία και συνεργασία. Έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία με τον αθλητή και τον γυμναστή του για να βλέπουμε τι θέλει στα αγωνιστικά τραπέζια και τι θέλει μακριά από αυτά. Μείναμε σε καραντίνα από τις 10 Μαρτίου, καθώς επιστρέψαμε από το εξωτερικό και μετά ο Παναγιώτης πήρε πρόγραμμα ώστε να είναι έτοιμος μετά την άρση των αυστηρών μέτρων. Πρέπει να πω ότι και καλή ζωή έκανε και με τον Μιχάλη δούλεψε σωστά για να μη χάσει χρόνο. Αν γίνονταν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ίσχυε σύστημα, με το οποίο ο αθλητής μας θα ήταν ήδη στο Τόκιο. Θα κυνηγήσουμε και τώρα την πρόκριση πάντως και θα τα καταφέρουμε".

"ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"

Ο γυμναστής Μιχάλης Τομαράς ανέφερε: "Μόλις άνοιξε το ΟΑΚΑ, το πρώτό στάδιο ήταν για μας, όπως το καλοκαίρι. Το τέλος της καραντίνας δηλαδή, ήταν όπως όταν ολοκλήρωνε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη σεζόν ο αθλητής, κι έτσι ξεκινήσαμε και τώρα σιγά σιγά τη φυσική κατάσταση. Σταδιακά κοιτάξαμε και το κομμάτι της δύναμης και σε στενή συνεργασία με τον Κώστα Βατσακλή φτιάξαμε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Ο Παναγιώτης κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας. Είναι στρατιώτης, είναι υπάκουος και σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία του, αυτό θα τον κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο στα τραπέζια του αθλήματος".

"ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Ο ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ"

Το μικρόφωνο δόθηκε ξανά στον Γκιώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς κινήθηκε παράλληλα στον πρωταθλητισμό και την οδοντιατρική, έβγαλε σιγουριά για τον μεγάλο στόχο της επόμενης χρονιάς κι έπλεξε το εγκώμιο του τρις πρωταθλητή Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες Γιάννη Σγουρόπουλου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

- "Αν έχεις θέληση μπορείς να τα καταφέρεις όλα. Μεγαλώνοντας είχα ως πρώτο στόχο να σπουδάσω, αυτό το μήνυμα μου είχαν περάσει και οι γονείς μου, γιατί δεν μπορούσα να στηριχτώ οικονομικά στον αθλητισμό. Άλλο αν στην πορεία μου βγήκε επαγγελματική καριέρα. Τουλάχιστον ξέρω ότι έκανα και τα δύο όπως ήθελα".

- "Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έχει ήδη τρία χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια. Ζει και προπονείται στη Γερμανία, δουλεύει με τοπ αθλητές του παγκοσμίου στερεώματος κι έχει όλες τις προδιαγραφές να φτάσει πολύ ψηλά. Για μένα αυτό το παιδί, που έφτασε από μικρή ηλικία σε πολύ καλό επίπεδο, πρέπει να κάνει αν όχι καλύτερη, τότε σίγουρα την ίδια πορεία με μένα".

- "Για τη νέα αγωνιστική περίοδο να ευχηθώ βασικά να πάνε όλα καλά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να γυρίσουμε κανονικά, αφού όλοι οι αγώνες στο άθλημα έχουν «παγώσει». Όσο για την επιδίωξη να βρεθώ για 5η συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα πω ότι όσες φορές έχω βάλει έναν στόχο και τον πιστεύω ποτέ δεν έχω αποτύχει! Οπότε είτε το 2021 διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση είτε το 2022 θα είμαι παρών στο Τόκιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ