ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με επταμελή αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με επταμελή αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
EUROKINISSI

Επτά άνδρες και γυναίκες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα γίνει στη Βουδαπέστη.

Επτά άνδρες και γυναίκες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα γίνει τη Μεγάλη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής ανακοίνωσε την αποστολή στο προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κωνσταντίνα Παρίδη.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2019 θα διεξαχθεί στην πανέμορφη ουγγρική πρωτεύουσα από τις 21 έως τις 28 Απριλίου και περιλαμβάνει και τα πέντε ατομικά αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό.

Να προστεθεί ότι με την παρουσία τους στη Βουδαπέστη οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους στον θεσμό, ενώ η Παρίδη μετά τη συμμετοχή της πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού θ’ αγωνιστεί πρώτη φορά και στην αντίστοιχη διοργάνωση των ατομικών.

ΣΤΟ WORLD TOUR ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ

Έτοιμος εξάλλου, να διεκδικήσει το καλύτερο στο εναρκτήριο World Tour Platinum της διεθνούς ομοσπονδίας για το 2019 είναι ο Γκιώνης. Το όπεν του Κατάρ βρίσκεται και φέτος ανάμεσα στα έξι της κορυφαίας βαθμίδας της I.T.T.F. και ο Έλληνας άσος μεταβαίνει σήμερα στην Ντόχα για να μετάσχει στους αγώνες, που αρχίζουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου. Το ταμπλό των προκριματικών αρχίζει από τον γύρο των «256».Ο Γκιώνης έχει bye και στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι. Η φετινή σειρά των World Tour Platinum θα κλείσει τον Νοέμβριο. Θα γίνουν επίσης επαμειβόμενα όπεν στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

* Στο μεταξύ, ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής έκανε γερή πρόβα χτες στην πολωνική λίγκα. Η ομάδα του, η Μπογκόρια επιβλήθηκε για την 20η αγωνιστική της Κέλπινγκ Γιάροσλαβ με 3-0 κι εκείνος επικράτησε οριακά με 3-2 σε σπουδαίο ματς με τον Χου Γινγκτσάο, που είναι επίσης μοντέρνος αμυντικός. Ο Χου ήταν επί σειρά ετών μέλος της εθνικής Κίνας, μάλιστα το 2007 είχε φτάσει στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είχε κορυφαίες διακρίσεις σε World Tour (νικητής π.χ. στο όπεν της Λευκορωσίας το 2008) και σε πρωταθλήματα Ασίας. Τα τελευταία χρόνια έχει διεθνείς συμμετοχές με τα χρώματα του Καναδά. Η Μπογκόρια προηγείται στη βαθμολογία με 52 βαθμούς και δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.

* Θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών η κροατική Κασλ. Στα ημιτελικά χτες νίκησε με 3-1 την TTC Βερολίνου, ανέτρεψε την ήττα με 3-2 στη Γερμανία και πέρασε στον τελικό όπου θ’ αντιμετωπίσει την Τάρνομπρζεγκ από την Πολωνία.

* Επίσης χτες προέκυψε και το ζευγάρι του τελικού στο E.T.T.U. Cup γυναικών. Αντίπαλος της γαλλικής Λιλ Μετροπόλ θα είναι τελικά η ισπανική Καρταζένα. Είχε νικήσει στον πρώτο ημιτελικό την Μπουντάορσι μέσα στην Ουγγαρία με 3-2, την κατέβαλλε και στη δεύτερη αναμέτρηση με 3-1 και μετέχει πάλι στον τελικό έπειτα από 9 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ