Η εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε δίκαια 3-0 από την Πορτογαλία, αρκέστηκε στη 2η θέση του 8ου γκρουπ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έκανε την προσπάθειά της για πρόκριση στην 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά δεν ήταν αρκετή απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Η εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε δίκαια 3-0 από την Πορτογαλία, αρκέστηκε στη 2η θέση του 8ου γκρουπ και ολοκλήρωσε τους αγώνες του στη Ναντ.

ADVERTISING

Κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2014 η εθνική μας ομάδα μπήκε στο τραπέζι με σκοπό να προηγηθεί και να γίνει πιο πιεστική, ωστόσο η απόδοσή της δεν ήταν τέτοια ώστε να απειλήσει μία σταθερή δύναμη των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη, πήρε εκείνη την 1η θέση στο γκρουπ και το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά και στοχεύει σαφώς ακόμα πιο ψηλά.

Πρώτος από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 36 στην παγκόσμια κατάταξη) και ουσιαστικά σε αυτό στηρίζονταν οι ελπίδες ν’ αποκτήσει η ομάδα περισσότερες πιθανότητες στη διεκδίκηση της νίκης. Αναμετρήθηκε με τον πρώην δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Μάρκος Φρέιτας (Νο 26). Συνηθίζει τις γερές αναμετρήσεις με τον κορυφαίο Ίβηρα, έχει να επιδείξει και νίκες απέναντί του, αλλά σήμερα κάμφθηκε με 3-1.

Ο αριστερόχειρας Πορτογάλος ήταν πολύ συγκεντρωμένος και έτοιμος σε όλες τις μπάλες, η τακτική του περιλάμβανε συνεχείς επιθέσεις στο backhand του Γκιώνη και ο τελευταίος δεν ήταν τόσο σταθερός ώστε ν’ απειλήσει πιο πολύ.

ADVERTISING

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (No 715) έπαιξε στη θέση 1 και συνάντησε τον Ζοάο Μοντέιρο (Νο 132). Άρχισε καλά, έφερε σε δύσκολη θέση τον αριστερόχειρα αθλητή κι έχασε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ. Στη συνέχεια δεν του βγήκε η τακτική, είχε παραδεχτεί κιόλας τις προάλλες ότι είναι ένα κλικ κάτω από τους βασικούς Πορτογάλους και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ.

Στη θέση 3 ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 200) ήταν αουτσάιντερ κόντρα στον Τιάγκο Απολόνια (Νο 59), αλλά ο στόχος ήταν να πιέσει με αξιόλογη εμφάνιση. Είχε ορισμένα καλά διαστήματα, όμως φάνηκε ότι δεν μπορούσε να απειλήσει τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και νικητή των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο ομαδικό. Έχασε με διαφορά και τα τρία σετ για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων.

Σε αυτό το ματς ο Κώστας Βατσακλής κράτησε στον πάγκο τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πορτογαλία-Ελλάδα 3-0:

Μάρκος Φρέιτας-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-7, 11-7, 10-12, 11-5)

Ζοάο Μοντέιρο-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-9, 11-4, 11-5)

Τιάγκο Απολόνια-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-5, 11-6, 11-5)

Στην τελική βαθμολογία του 8ου γκρουπ η Πορτογαλία πρώτευσε με 4 βαθμούς. Η Ελλάδα ακολούθησε με 3 και τελευταία έμεινε η Τουρκία με 2. Την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν μόνο οι νικήτριες ομάδες των 8 γκρουπ.