Συνάντηση με αξιωματούχους της I.T.T.F. δημιουργεί τη σοβαρή προοπτική ν’ αναλάβει η Ελλάδα τη διοργάνωση διεθνούς τουρνουά σε δυο χρόνια.

Συνάντηση με αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημιουργεί τη σοβαρή προοπτική ν’ αναλάβει η Ελλάδα τη διοργάνωση διεθνούς τουρνουά το 2021!

ADVERTISING

Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης βρέθηκε στη Σιγκαπούρη προσκεκλημένος της I.T.T.F. στα κεντρικά της γραφεία. Συνομίλησε για διάφορα θέματα με τον Αυστραλό γενικό διευθυντή της I.T.T.F. Στιβ Ντέιτον και όλους τους επικεφαλής τμημάτων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά το κυριότερο για την ελληνική πλευρά ήταν το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει η χώρα μας μεγάλο διεθνές τουρνουά!

Η I.T.T.F. έδωσε νόρμες πρωταθλημάτων και οικονομικές προϋποθέσεις και άφησε στην ευχέρεια της Ελλάδας να διαλέξει ό,τι της ταιριάζει: Από τουρνουά της κατηγορίας junior μέχρι Challenge ανδρών-γυναικών ή και Challenge Plus. Αγωνιστικές εκδηλώσεις δηλαδή, που είναι στο καλεντάρι της I.T.T.F.. Χρήσιμη ήταν η σχετική κουβέντα με την Κύπρια Βίκυ Ελευθεριάδη, η οποία είναι Competition Director όλων των πρωταθλημάτων της I.T.T.F. και φυσικά έχει στενή συνεργασία με τον Έλληνα World Tour Manager της I.T.T.F. και πρώην γενικό γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένη Μεσσήνη.

Από κει και πέρα συζητήθηκαν γενικά όλες οι εξελίξεις, κυρίως στην ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Μετά την επιστροφή του από τη Σιγκαπούρη (και αφού βρέθηκε και στο Κατοβίτσε με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το Παγκόσμιο Συνέδριο του WADA) ο Μανώλης Κολυμπάδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την προτροπή ουσιαστικά της I.T.T.F. να οργανώσει η Ελλάδα (ξανά μετά από πολλά χρόνια) διεθνές τουρνουά.

ADVERTISING

Σημείωσε ότι με βάση τις νόρμες που παρέλαβε, η ελληνική ομοσπονδία μελετά ήδη θέματα οικονομικά, τεχνικά, μετακίνησης, διαμονής κτλ και αναζητά τον κατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Όταν βρει τον τόπο διεξαγωγής, θα τον ελέγξει φυσικά, για να δώσει την έγκρισή της, η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία θα προσφέρει στήριξη και στην τεχνογνωσία.