ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τόκιο 2020: Κοντά στην εξασφάλιση πρόκρισης στην ορεινή ποδηλασία η Ελλάδα

Τόκιο 2020: Κοντά στην εξασφάλιση πρόκρισης στην ορεινή ποδηλασία η Ελλάδα

Η Παγκοσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα αποφασίσει για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η χώρα μας είναι πιθανό να πάρει μία θέση στην ορεινή ποδηλασία.

Ο Περικλής Ηλίας και ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης επέστρεψαν από την Αττάλεια της Τουρκίας έχοντας αγωνισθεί μόνο στον έναν από τους δύο δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας, σ’ αυτόν του Σαββάτου, μιας και τα εκτατα μέτρα δεν επέτρεψε να γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Στον αγώνα κατηγορίας C2, που έγινε στις 14/03, ο Περικλής Ηλίας τερμάτισε στην 7η θέση και ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης στην 27η.

Μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) να σταματήσει κάθε αγωνιστική κίνηση, όλα δείχνουν ότι η περίοδος πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες που είχαν γίνει μέχρι και τις 03 Μαρτίου και όχι στις 27 Μαΐου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Βάση της μέχρι τώρα βαθμολογίας λοιπόν η Ελλάδα εξασφαλίζει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, εάν κι εφ’ όσον διεξαχθούν φυσικά και στην ορεινή. Η χώρα μας βρίσκεται στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τις πρώτες 21 θέσεις να προκρίνονται.

Αναμένουμε τις εξελίξεις μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες των αθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ