ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Οι πρωταθλητές του Ολυμπιακού συστήνονται στον κόσμο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για το τμήμα Πυγμαχίας του Ολυμπιακού, χάρη στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Elite Ανδρών.

Η προσπάθεια αναγέννησης του τμήματος και επανόδου στην κορυφή μετά από 32 χρόνια, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έβαλε τις βάσεις για την διατηρήση του σε υψηλό επίπεδο. Ο απολογισμός των εμφανίσεων του αθλητών του Ολυμπιακού, ήταν 4 χρυσά μετάλλια στους Άνδρες και ένα στις Γυναίκες.

Οι πρωταθλητές του Ολυμπιακού: ο Αλέξανδρος Τσανικίδης στην κατηγορία 64 κιλών, ο Πουλίκος Τσαγκράκος στην κατηγορία των 69 κιλών, ο Παύλος Τσαγκράκος στην κατηγορία των 75 κιλών, ο Παναγιώτης Κυρίμης στην κατηγορία των 91 κιλών και η Κυριακή Ασλανίδου στην κατηγορία των 75 κιλών απαντούν σε τρεις ερωτήσεις στο πρώτο μέρος του αφιερώματος του osfp.gr

Tι σημαίνει για σένα προσωπικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Αλέξανδρος Τσανικίδης: «Το άθλημα της πυγμαχίας είναι η ζωή μου, το επάγγελμα μου. Στόχος μου είναι να κατακτώ όσο πιο πολλούς τίτλους μπορώ. Όνειρο μου από μικρός ήταν να είμαι το νούμερο ένα. Δεν μου αρέσει να είμαι το νούμερο δύο και θέλω να βρίσκομαι στην κορυφή. Για αυτό προπονούμαι σκληρά, προπονούμαι καθημερινά πάρα πολλές ώρες για να το πετύχω αυτό. Χαίρομαι που συνέβαλα και εγώ από την πλευρά, όπως και οι υπόλοιποι συναθλητές μου, για να καταλήξει αυτός ο τίτλος στον Ολυμπιακό».

Δημήτρης Πουλίκος Τσαγκράκος: «Δικαιώθηκαν οι κόποι της πολύ καλής προετοιμασίας που έκανα και έδειξα ότι είμαι εδώ. Στους τελικούς ήταν οι πιο έντονες στιγμές και αυτό που ακολούθησε με την απονομή ήταν η πιο ώραια στιγμή του πρωταθλήματος».

Παύλος Τσαγκράκος: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος για μένα πρώτα από όλα είναι ένας στόχος που βάζω κάθε χρόνο για τον εαυτό μου για να βγαίνω ο καλύτερος στην Ελλάδα. Δεύτερον τη συγκεκριμένη χρονιά είχα μια δουλειά που έπρεπε να κάνω για να δώσω βαθμούς στην ομάδα για το πρωτάθλημα».

Παναγιώτης Κυρίμης: «Για μένα σημαίνει πολλά μετά από τόσο χρόνια κόπων κατέκτησα αυτό το έπαθλο με τους ανθρώπους που αγαπάω τον Λευτέρη Λειβάδη και το Πέτρο Γεοργοβρεττάκο. Είχα την αμέριστη στήριξη του Ολυμπιακού και των χορηγών μου χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχα το αποτέλεσμα αυτό. Είμαι ευτυχισμένος γιατί η ομάδα μας έχει ανέβει επίπεδο και έχει διακρίσεις με αθλητές Α’ κατηγορίας. Συνεργαστήκαμε όλοι σαν οικογένεια και σαν ομάδα και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα».

Κυριακή Ασλανίδου: «Σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί ήταν η πρώτη εμφάνισή μου σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ιδιαίτερα με τον Ολυμπιακό. Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούσα να κάνω για να ευχαριστήσω τον εαυτό μου. Η επιτυχία του Ολυμπιακού σε ομαδικό επίπεδο ήρθε να απογειώσει όλη αυτή την προσπάθεια»

Από πότε ξεκίνησε η προετοιμασία σου για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Αλέξανδρος Τσανικίδης: «Η προετοιμασία για το πρωταθλήμα γενικά διήρκησε όλο το χρόνο αφού ήμουν σε δράση προπονήσεων γιατί είχα υποχρεώσεις με την Εθνική και ήμουν ήδη σε φόρμα. Από το Σεπτέμβριο έδωσα βάση στο πρωτάθλημα και ξεκίνησα τη σκληρή προετοιμασία για τρείς μήνες αφού το πήρα πολύ σοβαρά».

Δημήτρης Πουλίκος Τσαγκράκος: «Όλο το χρόνο δούλευα για αυτό το σκοπό. Ετοιμαζόμουν και για άλλους αγώνες επαγγελματικούς. Ουσιαστικά από τον Οκτώβριο γιατί όλο το χρόνο είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι περισσότερο παρά μόνο τα σπάριγκ που έκανα στο εξωτερικό».

Παύλος Τσαγκράκος: «Από Σεπτέμβριο σιγά σιγά και το Νοέμβριο στο 100%. Το πρωί με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάσταση και το απόγευμα προπόνηση είτε με αντιπάλους είτε με σάκο είτε με στοχάκια».

Παναγιώτης Κυρίμης: «Ουσιαστικά από το Σεπτέμβριο μετά το καλοκαίρι κορυφώθηκε η προετοιμασία μου, με διπλές και τριπλές προπονήσεις διάρκειας 4-5 ωρών την ημέρα. Για να ανταπεξέλθω σε αυτό το πρόγραμμα έπαιξε μεγάλο ρόλο η συμπαράσταση που είχα από τους υποστηρικτές μου και την ομάδα».

Κυριακή Ασλανίδου: «Η προετοιμασία μου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο. Ήταν αρκετά δύσκολη γιατί συνδυάστηκε με τη δουλειά. Εξοικοιώθηκα πολύ γρήγορα με την ομάδα η οποία είναι οικογένεια και σίγουρα με βοήθησε πολύ στην καθημερινότητά μου, γιατί κάθε μέρα έκανα δυο προπονήσεις κάποιες φορές και τρεις και παιρνώντας χρόνο με την ομάδα φαινόταν πιο ξεκούραστο».

Ποιοι είναι οι στόχοι για το επόμενο διάστημα;

Αλέξανδρος Τσανικίδης: «Τώρα πλέον οι στόχοι για φέτος είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Ισπανία. Από το 2019 το Πανευρωπιακό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είναι προκριματικά για την Ολυμπιάδα του 2020».

Δημήτρης Πουλίκος Τσαγκράκος: «Επαγγελματικοί αγώνες! Και εδώ θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον κ. Μαρινάκη τον κ. Κούβελο τον κ. Κουντούρη και τον Ολυμπιακό για όλη την στήριξη που είχα στην προετοιμασία μου».

Παύλος Τσαγκράκος: «Οι Μεσογειακοί αγώνες τον Ιούνιο στην Ισπανία. Εκεί θέλω οπωσδήποτε ένα μετάλλιο. Η ξεκούραση τελείωσε τα Χριστούγεννα μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πλέον μπαίνουμε ξανά σε φουλ αγωνιστική δράση».

Παναγιώτης Κυρίμης: «Θέλω να βγω στο εξωτερικό, να παίξω σε τουρνουά και όσο γίνεται πιο επίσημους αγώνες. Και οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι στο μυαλό μου. Ευελπιστώ να πραγματοποιήσω μια καλή προετοιμασία για να δω αν μπορώ να συνεχίσω σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως οι Μεσογειακοί το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο».

Κυριακή Ασλανίδου: «Περιμένω τις ανακοινώσεις για τα τουρνουά που θέλουμε να συμμετέχουμε. Σίγουρα έχω στόχο τις πρώτες θέσεις όπου και αν πάμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όπου αλλού χρειαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ