ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Από τον Μαραθώνα στο Μπακού

Από τον Μαραθώνα στο Μπακού

Η Ευαγγελία Ψάρρα, η Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα και η Αριάδνη Χόρτη εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Αργυρό μετάλλιο για τους Σταύρο Κουμερτά και Κατερίνα Χρονοπούλου.

Νέες επιτυχίες για την Ελλάδα, στο European Grand Prix της τοξοβολίας στον Μαραθώνα. Η 3άδα των γυναικών στο Ολυμπιακό Τόξο πήρε την πρόκριση για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), ενώ το ελληνικό δίδυμο πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό του Σύνθετου Τόξου.

Η 3άδα των γυναικών αποτελούμενη από τις Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, Ευαγγελία Ψάρρα και Αριάδνη Χόρτη, πήρε την 7η θέση (με 1.888 πόντους) και θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στο Μπακού. Το μικτό ομαδικό που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αποτελούσαν ο Σταύρος Κουμερτάς και η Κατερίνα Χρονοπούλου.

Για να φτάσει στο ασημένιο το μικτό χρειάστηκε να αποκλείσει στα ημιτελικά την αντίστοιχη ομάδα της Πολωνίας (Κατάρζινα Σζαλάνσκα και Γιαν Όιτας) με σκορ 155-147, ενώ στον τελικό ηττήθηκαν από τους γείτονες Τούρκους (Γέσιμ Μπόσταν και Ντεμίρ Ελμαγκάτσι) με σκορ 1154-148.

Από τον Μαραθώνα στο Μπακού

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πολωνία έπειτα από μια συναρπαστική μάχη με την Ρωσία καθώς το ματς αρχικά βγήκε ισόπαλο με 149-149.

Το 4ήμερο του European Grand Prix 2015 ολοκληρώνεται σήμερα στον Μαραθώνα με την Ελλάδα να έχει σίγουρο ένα ακόμα μετάλλιο. Στον μικρό τελικό του σύνθετου τόξου θα βρεθούν αντιμέτωπες δυο Ελληνίδες, η Κατερίνα Χρονοπούλου θα αντιμετωπίσει την συναθλήτρια της, Αναστασία Τσακίρη για μια θέση στο βάθρο.

TAGS ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ