ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Ο Αερικός και η Εθνική στο ομαδικό, σιγούρεψαν τα μετάλλια στην Σόφια

Ο Αερικός και η Εθνική στο ομαδικό, σιγούρεψαν τα μετάλλια στην Σόφια

Από επιτυχία σε επιτυχία η Εθνική Ομάδα της τοξοβολίας στο European Grand Prix 1st leg στην Σόφια. Η 17μελής ομάδα μας κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση. Διαβάστε αναλυτικά.

Από επιτυχία σε επιτυχία η Εθνική Ομάδα της τοξοβολίας στο European Grand Prix 1st leg στην Σόφια. Η 17μελής ομάδα μας κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, ένα μόλις μήνα μετά το ασημένιο του Χρήστο Αερικού στο Παγκόσμιο της Τουρκίας. Σήμερα μάλιστα ο ίδιος (Αερικός) και η Εθνική μας θα κατακτήσουν δύο μετάλλια και απομένει μόνο να μάθουμε το χρώμα τους.

Οι τρεις γυναίκες του Ολυμπιακό τόξου (Ευαγγελία Ψάρρα, Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα και Αριάδνη Χόρτη, μπήκαν στις «32» και πήραν την 17η θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου πέρασε στους «16» αποκλείοντας στις κόντρες τον Ρώσο Tsyrendorzhiev, Νο 5 στην κατάταξη και ήταν 9ος.

Στο σύνθετο τόξο ανδρών, ο Χρήστος Αερικός κατά τη διάρκεια της κατάταξης κατέρριψε το μόλις 3 ημερών Πανελλήνιο ρεκόρ με 705 πόντους (το είχε κάνει το Σάββατο 09/04 στο ΟΑΚΑ, σπάζοντας το φράγμα των 700 πόντων στην κατάταξη του Σύνθετου τόξου, με τον Σταύρο Κουμερτά να ισοφαρίζει μένοντας στην 2η θέση με 3x (κεντρικά δεκάρια) λιγότερα), και κατέλαβε την 3η θέση στην κατάταξη στην κατηγορία του Συνθέτου τόξου Ανδρών.

Ο Αερικός και η Εθνική στο ομαδικό, σιγούρεψαν τα μετάλλια στην Σόφια

Παράλληλα είχαμε και Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία ομαδικού ανδρών Σύνθετου τόξου γύρου κατάταξης (Αερικός, Κουμερτάς, Κωστόπουλος) όσο και στο μεικτό ομαδικό (Αερικός, Τσακίρη), με την Ελληνική Ομάδα να καταλαμβάνει την 3η θέση στην κατάταξη και στα 2 αγωνίσματα.

Στους Ολυμπιακούς Γύρους ο Αερικός, με εξαιρετική εμφάνιση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον πολύ αέρα, απέκλεισε στην φάση των «8» τον παγκοσμίου φήμης κορυφαίο Ιταλό αθλητή Sergio Pagni με έναν πόντο διαφορά και στην συνέχεια στους ημιτελικούς κέρδισε τον Σουηδό Hampus Borgstrom και εξασφάλισε την είσοδο του στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί σήμερα (Σάββατο) καθώς και ένα σίγουρο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Το Ομαδικό ακολούθησε το παράδειγμά του και κατάφερε να προκριθεί και αυτό στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης εξασφαλίζοντας και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα. Οι δύο τελικοί θα διεξαχθούν σήμερα Σάββατο και απομένει να δούμε μόνο το χρώμα των δύο μεταλλίων.

Ο Αερικός και η Εθνική στο ομαδικό, σιγούρεψαν τα μετάλλια στην Σόφια

Όλη η ελληνική αποστολή:

Ολυμπιακό τόξο Ανδρών: Καραγεωργίου Αλέξανδρος, Τσερκέζης Στέφανος, Ξιαρογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μάρκου Χρήστος, Καλογιάννης Βασίλειος, Μπέλλος Αθανάσιος.

Ολυμπιακό τόξο γυναικών: Ψάρρα Ευαγγελίας, Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, Αριάδνη Χόρτη, Παπανδρεοπούλου Μαρία.

Σύνθετο τόξο Ανδρών: Αερικός Χρήστος, Κουμερτάς Σταύρος, Κωστόπουλος Αθανάσιος, Κροαζιέ Κυριάκος.

Σύνθετο τόξο Γυναικών: Τσακίρη Αναστασία, Χρονοπούλου Αικατερίνη, Τζάνογλου Πολύμνια.

Ομοσπονδιακός Προπονητής: Αλέξανδρος Παμβουξόγλου, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν και 6 σωματειακοί αθλητές.

TAGS ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ