ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το Μπακού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Από το Μπακού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Σε συνολικά δώδεκα αθλήματα από τα είκοσι που βρίσκονται στο πρόγραμμα των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων θα δοθούν εισιτήρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή βαθμοί στην Ολυμπιακή κατάταξη.

Ένα από τα δέλεαρ για την προσέλκυση καλών αθλητών στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ήταν η ευκαιρία της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2020. Σε δώδεκα αθλήματα θα μοιραστούν εισιτήρια ή τουλάχιστον βαθμοί για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Συγκεκριμένα απευθείας πρόκριση δίνουν η σκοποβολή, το πινγκ πονγκ και το τρίαθλο με την κατάκτηση μεταλλίων. Ένας αγώνας κάτω από το όριο θα στείλει τους αθλητές του στίβου και τους κολυμβητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σε αθλήματα όπως είναι η τοξοβολία, η ποδηλασία (BMX, Mountain Bike, Ποδηλασία Δρόμου), το τζούντο, το ταεκβοντό, το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ θα μοιραστούν βαθμοί για την Ολυμπιακή κατάταξη.

Όσο για τους αθλητές που θα ανέβουν στο πρώτο και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Μπακού στην πυγμαχία, όπως και ο τρίτος που θα έχει ηττηθεί από τον μετέπειτα νικητή, παίρνουν απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα τον Οκτώβριο του 2015, μια από τις διοργανώσεις που δίνουν πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Επίσης στην πάλη μόνο οι παλαιστές των εθνικών ομοσπονδιών που συμμετεχουν στο Μπακού, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην πρώτη φάση της προκριματικής φάσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ