ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Παλεύει για το χάλκινο στο Σάμπο η Γκόγκουα

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Παλεύει για το χάλκινο στο Σάμπο η Γκόγκουα

Η Βαλεντίνα Γκόγκουα θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 56κ. στο Σάμπο. Όλα τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Με αρκετές συμμετοχές συνεχίστηκαν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ. Στο Σάμπο η Βαλεντίνα Γκόγκουα στα 56κ. επικράτησε με 2-0 κόντρα στη Μολδαβή, Μαριάνα Ντόνος και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου έχασε με 8-0 από τον Τατιάνα Κάζενιουκ (Ρωσία). Έτσι, θα αντιμετωπίσει την Ντανιέλα Ποροϊνεάνου από τη Ρουμανία για το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των -82κ. ο Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι ηττήθηκε από τον Ρώσσο, Αντρέι Περεπέλιουκ και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Η Μαριάνθη Σκορδά ηττήθηκε με 8-3 από την Ρυμάνα, Άντα Βαλβόι και αποκλείστηκε και εκείνη από τη συνέχεια. Στο ίδιο άθλημα την Κυριακή ο Γιώργος Μαρκαριάν στα 74κ. αγωνίζεται στις 10:52 κόντρα στον Βούλγαρο Μαρτιροσιάν και ο Σάββας Καρακιζίδης, περίπου την ίδια ώρα, στα 62κ. αντιμετωπίζει τον Αζέρο Γκαράγιεφ.

Στην σκοποβολή η Άννα και ο Διονύσης Κορακάκης ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους καταλαμβάνοντας την 14η θέση στον προκριματικό του μεικτού 10μ.

Στην ποδηλασία δρόμου είχαμε τη συμμετοχή της Βαρβάρας Φασόη στα 120 χλμ. Η 28χρονη πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθεια της σε 3 ώρες οκτώ λεπτά και 43 δευτερόλεπτα και κατέλαβε την 53η θέση σε σύνολο 72 αθλητριών. Την Κυριακή (23/6) οι Γιώργος Μπούγλας, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Χαράλαμπος Καστραντάς θα αγωνιστούν στα 180χλμ. Αύριο, θα αναχωρήσει για την Λευκορωσία και η Εθνική ομάδα της πίστας με τους Χρήστο Βολικάκη και Ζαφείρη Βολικάκη, προπονητή τον Δημήτριο Χίο και συνοδό τον Χρήστο Τσερεντζούλια.

Στην πυγμαχία και την κατηγορία των -75κιλών ο Παύλος Τσαγκράκος ηττήθηκε με στα σημεία με 3-2 από τον Σουηδό, Άνταμ Τσαπτόι.

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου από τις 11:00 το πρωί ο Αλέξιος Ντανατσίδης, στην κατηγορία των 81κ. θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον Εσθονό Τόνιστε, ενώ νωρίτερα πέρασε με bye τον πρώτο γύρο.

Με bye στον πρώτο γύρο πέρασε ο Γιώργος Αζωίδης στα 73κ. και περιμένει αντίπαλο, ενώ την ίδια μέρα η Ελισάβετ Τελτσίδου στα 70κ. θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Μπούρκεραϊτ.

Στην κατηγορία +100κ., στις 24 Ιουνίου ο εικοσάχρονος γίναντας (1.94μ. 160κ.) από το Αμύνταιο Φλώρινας Δημήτρης Τσουμήτας θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Κούλουμ. Επίσης, ο Γιώργος Μαρκαριάν θα αγωνιστεί τελικά μόνο στο σάμπο και όχι και στο τζούντο.

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Παλεύει για το χάλκινο στο Σάμπο η Γκόγκουα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ