ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Σημαιοφόρος ο Βολικάκης

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Σημαιοφόρος ο Βολικάκης
PANTELIS ZERVOS

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μινσκ με τον Χρήστο Βολικάκη να είναι σημαιοφόρος της ελληνική ομάδας.

Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης επιλέχθηκε ως σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των 2ων Ευρωπαικών Αγώνων του Μίνσκ. Όπως είναι γνωστό, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, ενώ σήμερα ήταν και ο τελευταίος αθλητής της αποστολής που αγωνίστηκε στο όμνιουμ, όπου και κατέλαβε τελικά την 5η θέση.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της με συγκομιδή εννιά μεταλλίων, όσα ακριβώς είχε κατακτήσει και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Εκεί όπου ξεκίνησε το ονειρεμένο ταξίδι στις διακρίσεις για τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη.

Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2015 στο Μπακού, υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταλλίων με τρία χρυσά τώρα στο Μινσκ έναντι ενός τότε στο Αζερμπαϊτζάν.

"Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας υπήρξαν θαυμάσια. Πέρα από τα εννιά μετάλλια, μπορώ να πω ότι όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν με υψηλό φρόνημα για τη διάκριση της πατρίδας μας. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ του αρχηγείου της αποστολής με τις ομοσπονδίες, τους αθλητές και τους προπονητές. Επίσης, δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών, δείγμα ότι όλα τα παιδιά ήρθαν άψογα προετοιμασμένα στους αγώνες. Η διοργάνωση του Μινσκ ήταν υπέροχη, σε διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις και ασφάλεια. Η Λευκορωσία έχει προχωρήσει σε μια υπέροχη ανακαίνιση θαυμάσιων αθλητικών εγκαταστάσεων" δήλωσε απολογιστικά η αρχηγός της αποστολής Ξένια Αργειτάκη.

Τα ελληνικά μετάλλια:

ΧΡΥΣΑ

Χ.Βολικάκης (σκράτς)

Χ.Βολικάκης (αγώνας πόντων)

Κορακάκη (πιστόλι 25μ)

ΑΡΓΥΡΑ

Κορακάκη (αεροβόλο πιστόλι 10μ)

Καρακιζίδης (σάμπο)

ΧΑΛΚΙΝΑ

Αζωίδης (τζούντο)

Χατζηλιάδου (καράτε)

Δουβαλίδης (110μ εμπ)

Σπανουδάκη (100μ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ