ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολυμπάδης στο Sport24.gr: "Θα έρθουν οι διακρίσεις"

Κολυμπάδης στο Sport24.gr: "Θα έρθουν οι διακρίσεις"

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, Μανώλης Κολυμπάδης, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την "αψεγάδιαστη διοργάνωση" και τις δυνατότητες της Ελλάδας για μετάλλια, ενώ αποθέωσε τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την τελετή έναρξης

Στο "Baku Sports Hall" βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/06) ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, Μανώλης Κολυμπάδης, προκειμένου να παρακολουθήσει την προσπάθεια της εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ στην αναμέτρηση με τη Γαλλία.

Ο κ. Κολυμπάδης μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τη διοργάνωση, για τις διακρίσεις που μπορούμε να περιμένουμε από τους Έλληνες, ενώ δεν παρέλειψε να... βγάλει το καπέλο στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς σας φαίνονται μέχρι στιγμής οι Αγώνες από οργανωτικό επίπεδο;

" Είχα πάρα πολλές φορές την ευκαιρία να πω ότι η οργάνωση ήταν πολύ προσεγμένη, παρότι την ανέλαβαν πάρα πολύ αργά. Συνήθως οι περισσότερες χώρες που διοργανώνουν τέτοιου είδους αγώνες έχουν 2,5 και 3 χρόνια μπροστά τους. Αυτοί μέσα σε 1,5 χρόνο μπόρεσαν κι έκαναν μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, με εγκαταστάσεις οι οποίες υπερβαίνουν το συνηθισμένο στάνταρ τέτοιων διοργανώσεων και βλέπω ότι δεν υπάρχουν ψεγάδια, τουλάχιστον σοβαρά. Κάποιες αστοχίες σε καθημερινό επίπεδο δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν μία διοργάνωση που φιλοξενεί 6.000 αθλητές και 3.000 επισήμους, τεχνικούς κλπ. Μ' αυτά τα κριτήρια, σας λέω ότι είναι μία πολύ καλή διοργάνωση, που δεν έχει προβλήματα".

Ποια πιστεύετε πως θα είναι η παρουσία της Ελλάδας στους Αγώνες; Μπορούμε να υπολογίζουμε σε κάποια μετάλλια;

" Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιους υπολογισμούς. Ο αθλητισμός έχει αστάθμητους παράγοντες, έχει πάρα πολλά αιφνιδιαστικά και απρόοπτα. Πιστεύω όμως σε μία πολύ καλή παρουσία και δεν έχουμε το άγχος του μεταλλίου. Συνήθως το μετάλλιο έρχεται μόνο του, όταν δεν έχεις το άγχος. Έτσι όπως ξεκίνησαν όμως τα παιδιά , βλέπω μια πολύ ενθαρρυντική παρουσία, με τη συγχρονισμένη κολύμβηση, με την ενόργανη γυμναστική, με την ποδηλασία, κι εδώ ακόμα με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Πιστεύω ότι θα έρθουν οι διακρίσεις και για μια ακόμη φορά θα αποδείξει ο ελληνικός αθλητισμός ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο".

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από την τελετή έναρξης; Σας θύμισε έντονα εκείνη της Αθήνας;

" Θύμισε Αθήνα, ήταν Αθήνα. Είχε έντονο ελληνικό χρώμα. Ο Παπαϊωάννου είναι ένας αξεπέραστος καλλιτέχνης στο είδος του. Εγώ προσωπικά του βγάζω το καπέλο. Την παρακολούθησα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Μπορώ να πω ότι έμεινα έκπληκτος. Για μια ακόμα φορά, ο συμπατριώτης μας, μας έκανε περήφανους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ