ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004

Το Μπακού γιορτάζει και αυτό φαίνεται! Ολόκληρη η πόλη κινείται στο ρυθμό των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, θυμίζοντας κάτι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Δείτε φωτογραφίες...

Περίπου στις 17:00 ώρα Αζερμπαϊτζάν (15:00 ώρα Ελλάδος) πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο Heydar Aliyev του Μπακού και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτή η πόλη κινείται σε τρελούς ρυθμούς. Λογικό είναι. Όταν έχεις αναλάβει τη διεξαγωγή των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, πρέπει σίγουρα να δείξεις καλό πρόσωπο.

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004

Και αυτό κάνουν μέχρι στιγμής οι Αζέροι. Με το που πέρασα λοιπόν από τον έλεγχο διαβατηρίων, τρεις εθελοντές έσπευσαν να με εξυπηρετήσουν και να δουν τι ακριβώς χρειάζομαι. Μου επικύρωσαν τη διαπίστευση, περίμεναν υπομονετικά μέχρι να παραλάβω την αποσκευή μου και με οδήγησαν μέχρι το λεωφορείο, που θα με πήγαινε στο Media Village. Το οποίο λεωφορείο αναχώρησε με μόλις δύο άτομα (εμένα και μία Ισπανίδα) για μία 20λεπτη διαδρομή, στην οποία θαυμάσαμε το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, αλλά και την National Gymnastics Arena. Θα πει κανείς, γιατί να βάλουν ολόκληρο λεωφορείο να μεταφέρει μόλις δύο άτομα; Αφού είπαμε, οι άνθρωποι προσπαθούν να δείξουν την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004
Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004

Απόλυτη οργάνωση και στο Media Village, που αποτελείται από κάτι θεόρατα κτίρια 19 ορόφων (όπως και το Athletes Village). Σκανάρισμα σε ό,τι κουβαλάς μαζί σου (έτσι πρέπει) και μετά στο help desk, όπου οι αγαπημένοι σου εθελοντές κάνουν όλη τη δουλειά για σένα. Ορίστε τα κουπονάκια σας για το πρωινό, ορίστε ένα φυλλάδιο με οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι για οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς, ορίστε το εισιτήριό σας για την τελετή έναρξης, ορίστε ένα σακίδιο πλάτης (τσάμπα κουβαλούσα το δικό μου) για να κινείστε πιο ευέλικτα τις ημέρες των αγώνων και, τέλος, ορίστε το κλειδάκι σας για το δωμάτιό σας. Τόσο απλά.

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004
Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004
Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004
Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004

Τι σας θυμίζει όμως όλο αυτό; Εμένα μου ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Τότε βέβαια τους είχα ζήσει ως εθελοντής και βρισκόμουν στην ακριβώς απέναντι θέση, αλλά αυτόν τον παλμό τον ένιωθα. Αυτό που όλοι δούλευαν για έναν κοινό σκοπό, που έβλεπες ένα σωρό καινούρια πράγματα, που έβλεπες την Αθήνα μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, έστω κι αν ήταν για λίγες μέρες. Όπως ακριβώς η Αθήνα ήταν για εκείνες τις ημέρες η αθλητική πρωτεύουσα ολόκληρου του πλανήτη, έτσι τώρα το Μπακού είναι η αθλητική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ας ελπίσουμε πως το Μπακού δεν θα ακολουθήσει το ελληνικό παράδειγμα και πως θα επενδύσει πάνω σε αυτό που θα αφήσει η συγκεκριμένη διοργάνωση. Καλούς αγώνες να έχουμε!

Μπακού 2015... όπως Αθήνα 2004
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ