ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πετρούνιας για μετάλλιο

Πετρούνιας για μετάλλιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, έδειξε έτοιμος για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. (VIDEO)

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, έβαλε με το καλημέρα υποθήκη για μετάλλιο στους κρίκους, ενώ το μεγάλο του στοίχημα θα είναι να μπει και στον τελικό του σύνθετου ατομικού (προκρίνονται οι πρώτοι 16 αθλητές, αντί για 24 που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Στην πρεμιέρα της Ενόργανης Γυμναστικής στο Μπακού (έχει και απογευματινό πρόγραμμα και με τις υπόλοιπες χώρες) η Ελλάδα είναι 5η στους άνδρες και 7η στις γυναίκες, αλλά ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση των οργάνων.

Στους άντρες στην πρεμιέρα είχαμε τον πλάγιο ίππο, το έδαφος και τους κρίκους, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε εύκολα την πρωτιά και εξασφάλισε την είσοδο στον τελικό, ενώ ήταν 4ος στο σύνθετο, έχοντας όμως κάνει το δυνατό του αγώνισμα (κρίκους). Τη Δευτέρα θα γίνουν τα άλλα τρία όργανα, το μονόζυγο, το δίζυγο και το άλμα.

Έτσι αναμένεται να ανεβάσουν τη βαθμολογία τους στο σύνθετο, τόσο ο Βλάσης Μάρας (που θα διεκδικήσει και τελικό στο μονόζυγο που είναι το δυνατό του αγώνισμα) αλλά και ο Νίκος Ηλιόπουλος (που θα διεκδικήσει υπό προϋποθέσεις και πρόκριση στον τελικό του δίζυγου).

Στις γυναίκες, η Βάσω Μιλλούση, επίσης υποστηριζόμενη από την Stoiximan.gr, θα διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό του δικού της δυνατού οργάνου (δοκός), που γίνεται αύριο μαζί με το έδαφος, καθώς την πρώτη μέρα έγιναν τα αγωνίσματα των παράλληλων ζυγών και του άλματος. Αντίθετα δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση σε κάποιο τελικό η Μυρώπη Χριστοφιλάκη και η Ιωάννη Ξουλόγη.

«Νιώθω καλά, και νομίζω πως στους κρίκους που είναι και το άθλημά μου, πήγα πολύ καλά και είμαι ικανοποιημένος. Έχω μπει στον τελικό, πιθανότατα και πρώτος, αν δεν υπάρξει κάποια εξαιρετική επίδοση στο δεύτερο γκρουπ, αλλά το προσωπικό μου στοίχημα είναι να καταφέρω να μπω και στον τελικό του σύνθετου ατομικού» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ από την πλευρά της η Βάσω Μιλλούση πρόσθεσε: «Η εγκατάσταση είναι εξαιρετική και ο κόσμος ιδιαίτερα ζεστός. Τη Δευτέρα θα γίνει η δοκός που είναι το δυνατό μου όργανο και ελπίζω να καταφέρω να εξασφαλίσω την πρόκριση για τον τελικό, τόσο στη δοκό, όσο και στο σύνθετο ατομικό».

Θυμίζουμε απλά ότι εδώ στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και στο θέμα πρόκρισης σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους τελικούς των οργάνων προκρίνονται οι έξι πρώτοι αθλητές και όχι οκτώ και στον τελικό του σύνθετου ατομικού, οι 16 πρώτοι και όχι οι 24.

Δείτε σε βίντεο την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ