Οι Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Γιδάκος και Δημήτρης Ξερικός μιλούν για τον αγώνα της χρονιάς στην πυγμαχία, ανάμεσα στον Canelo Alvarez και τον Gennady Golovkin.

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε για το ματς της χρονιάς στην πυγμαχία μεταξύ του Canelo Alvarez και του Gennady Golovkin. Το Fightsports.gr επικοινώνησε με τρεις Έλληνες προπονητές που καταθέτουν την άποψη τους για την τιτανομαχία στις 15 Σεπτεμβρίου.

ADVERTISING

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Ο CANELO ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ"

"Τον αγώνα αυτόν τον περιμένουμε πως και πως όλοι οι φίλαθλοι της πυγμαχίας. Στην πρώτη αναμέτρηση μου φάνηκε τεχνικά πιο ολοκληρωμένος ο Canelo αλλά υστέρησε σε διάρκεια, σταθερότητα και αντοχή στους γύρους, στοιχεία στα οποία εμφανώς υπερείχε ο Golovkin.

Σε κανένα, όμως, σημείο δεν κινδύνεψε ουσιαστικά κάποιος από τους δυο πυγμάχους. Τώρα δεν περιμένω κάτι να αλλάξει δραματικά. Ο Golovkin είναι ένα χρόνο γηραιότερος σε σχέση με τον Canelo που είναι ένα χρόνο ωριμότερος.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καινούριο από αυτόν εκτός από τη σταθερή επιθετικότητα, με βαριά χτυπήματα για 12 γύρους. Ο Canelo από την άλλη, παραδοσιακά δυσκολεύεται στα μεγάλα ραντεβού.

ADVERTISING

Πλέον, όμως, ξέρει ότι δεν μπορεί να του κάνει ζημιά ο αντίπαλός του και ίσως να είναι πιο απελευθερωμένος στη δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται. Αν βελτιώσει την αντοχή του και πατάει καλύτερα στη νέα γι΄αυτόν κατηγορία κιλών (που βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο), τότε μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει κάνει κάποιον αγώνα φορμαρίσματος ενδιάμεσα, καθώς επίσης η επέμβαση στο γόνατο που δεν ξέρω πόσο τον κράτησε εκτός προπονήσεων".

Inline Image

ΓΙΔΑΚΟΣ: "ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΟΝ CANELO"

"Αν και οι δύο πυγμάχοι είναι τεράστιου βεληνεκούς, κατά την προσωπική μου άποψη ο Canelo έχει περισσότερους τρόπους να φτάσει την νίκη, αν μπορέσει να διαχειριστεί τα κιλά που έχει πάρει χωρίς να κουραστεί.

Inline Image

Παρόλο που είναι δυνατός πυγμάχος χρησιμοποιεί και άλλους τρόπους από το να σκοράρει μόνο με δυνατά χτυπήματα. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν έδειξε να έχει πρόβλημα από τον Golovkin και την δύναμη του, μέχρι να κουραστεί. Όποτε αν έχει σωστή κίνηση δεν μπαίνει στην διαδικασία για άσκοπες μάχες. Θεωρώ ότι θα κερδίσει τον Καζάχο. Θα ποντάρω αυτή τη φορά στον Canelo".

ΞΕΡΙΚΟΣ: "Ο GOLOVKIN ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ"

"Πιστεύω πως όλος ο κόσμος θέλει να δει αυτό το παιχνίδι, μετά από αυτό που έγινε στο πρώτο ματς. Ήταν καθαρό παιχνίδι υπέρ του Golovkin. Πυγμαχικές ικανότητες, να σπάσει την μέση του, αποφυγές, να δουλέψει τα πόδια του, έχει ο Canelo.

Ο αντίπαλος του όμως είναι...περίπτωση. Έχει καταφέρει ως Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής, και δεν έχει φάει ποτέ νοκ ντάουν ή νοκ άουτ και να πιέζει τόσο πολύ.
Αν καταφέρει ο Canelo να τον διαχειριστεί όπως έπαιξε στους τέσσερις γύρους, μπορεί να νικήσει.

Inline Image

Είναι πιο μικρός ηλικιακά, είναι σταρ. Δεν βλέπω πάντως τον Canelo να κάνει νοκ άουτ. Το κεφάλι του GGG αντέχει. Το αριστερό jab του Golovkin είναι το πιο εύστοχο, χαλάει όλο το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετά τον έκτο γύρο, ίσως βρει ένα καλό χτύπημα ο Golovkin και ρίξει τον Canelo. Δίνω Golovkin νικητή".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η σέξι Karina Elle αναστάτωσε το γυμναστήριο του McGregor (ΦΩΤΟ & BINTEO)