MMA

ΜcGregor vs Khabib: Το ματς που σώζει το UFC και προκαλεί μαχητικό παραλήρημα

ΜcGregor vs Khabib: Το ματς που σώζει το UFC και προκαλεί μαχητικό παραλήρημα

H αναμέτρηση μεταξύ του Conor McGregor και του Khabib Nurmagomedov δείχνει ικανή να σώσει το UFC, αφού προκαλεί μαχητικό παραλήρημα και πολλή κουβέντα.

Η ύφεση που υπήρξε στο ενδιαφέρον των ανθρώπων που παρακολουθούν το UFC ήταν ενδεικτική τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως είναι η περίοδος που δεν αγωνίζεται ο Conor McGregor.

Ο Ιρλανδός έχει πολλούς οπαδούς και πολλούς haters που θα ήθελαν να τον δουν να καταστρέφεται στο ματς με τον Nurmagomedov. Ωστόσο κακά τα ψέματα το ενδιαφέρον ατόνησε όταν ο Notorious σταμάτησε να μπαίνει στο κλουβί. Οι αγώνες του με τον Nate Diaz εκτόξευσαν το ενδιαφέρον του κοινού που εκείνη την περίοδο ζούσε σε ένα μαχητικό παραλήρημα.

Το UFC σωστά έχτισε το προφίλ του Khabib ενός αθλητή που μοιάζει ανίκητος ωστόσο δεν κάνει αυτό το εντυπωσιακό παιχνίδι που θα καθηλώσει τους θεατές. Είναι αξιόλογος αθλητής αλλά το κλικ που κάνουν για παράδειγμα οι Diaz και McGregor δεν το κάνει. Σε συνδυασμό όμως οι δύο τους κάνουν το απόλυτο match up.

Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς αθλητές που το MMA έχει διαφορετική διάσταση για τον καθένα. Ο ΜcGregor αρέσκεται να στέκεται στα πόδια του και να βασίζεται στο εξαιρετικό striking του. Aν χρειαστεί να παλέψει θα το κάνει ωστόσο υστερεί σε σχέση με τον Khabib που γεννήθηκε παλεύοντας στα βουνά του Νταγκεστάν.

Ο McGregor θα πρέπει να βρει τρόπο να αντέξει την πίεση του Khabib αν δεν έρθει το νοκ άουτ νωρίς. Ο Nurmagomedov συνηθίζει να παλεύει για περίπου έναν γύρο και στην συνέχεια οι αθλητές γίνονται έρμαια στις ορέξεις του.

Χαρακτηριστικό το παιχνίδι του Barboza όπου ο Βραζιλιάνος μετά από περίπου ένα λεπτό είχε παραδώσει...ψυχή. Αν ο Ιρλανδός βρει τρόπο να αμυνθεί στα take downs και χτυπήσει τον Khabib τότε το ματς θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο. Το striking του Νταγκεστανού μπορείς να βρεις σε έναν καθημερινό MMAer που αγωνίζεται στο UFC, δεν είναι κάτι που τρομάζει.

Παρακάτω μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας και να ψηφίσετε ποιον βλέπετε ως νικητή στην αναμέτρηση.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Mike Tyson: Όσο ήμουν στηνφυλακήβαρέθηκα να κάνω σεξ με γυναίκες!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ