MMA

Πώς αντιμετωπίζεις έναν επιθετικό sparring partner στην προπόνηση

Πώς αντιμετωπίζεις έναν επιθετικό sparring partner στην προπόνηση

Πως μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει έναν επιθετικό sparring partner σε μια προπόνηση και ποιες οι τακτικές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Συμβαίνει συχνά σε ένα γυμναστήριο να βρεθεί απέναντι σου ένας sparring partner που ανεβάζει συνεχώς ταχύτητα και δύναμη, την ώρα που εσύ δεν θέλεις να παίξεις δυνατά.

Εφόσον λοιπόν του εξηγήσεις πως δεν θέλεις να παίξεις δυνατά(είναι χρέος σου και όχι ντροπή να το πεις) τότε μπορείς να απευθυνθείς στον προπονητή σου. Αν πάλι δεν ευδοκιμήσει καμία από τις προσπάθειες σου(πιθανόν πρέπει να αλλάξεις προπονητή), τότε μερικές τακτικές θα σε σώσουν ή τουλάχιστον θα μετριάσουν τον κίνδυνο.

Πόνταρε στο footwork

Ο επιθετικός πυγμάχος που συνεχώς χτυπάει δυνατά μπορεί να κουραστεί και ευκολότερα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ποντάρεις στην κίνηση σου. Πρέπει να κινείσαι συνεχώς γύρω γύρω, να έχεις τα χέρια ψηλά και να προσπαθήσεις να αποφύγει την πλευρά που είναι το δυνατό του χτύπημα(συνήθως είναι το δεξί άρα αποφεύγεις να φεύγεις αριστερά). Κάποια jab είναι χρήσιμα κατά την κίνηση για να τον κρατούν σε απόσταση.

Κόντραρε τον με αποφυγή

Όσο ο αντίπαλος σου έρχεται προς τα πάνω σου μπορείς να τον αιφνιδιάσεις. Πως; Πατά καλά στα πόδια σου και τον κοντράρεις με ένα δεξί ίσιο ή κροσέ-overhand κάνοντας μία αποφυγή. Στην πράξη δεν είναι εύκολο και θέλει αποφασιστικότητα. Ωστόσο αν καταφέρεις να κοντράρεις τον αντίπαλο δύο τρεις φορές μέσα στον γύρο, θα το ξανασκεφτεί να μπει δυνατά.

Αγκάλιασε τον(κλιντσ)

Επίσης μία πολύ καλή τακτική είναι το παλαιστικό κομμάτι που είναι σημαντικό στην πυγμαχία. Όταν ο αντίπαλος είναι επιθετικός επιχείρησε το κλιντσ, εγκλωβίζοντας τα χέρια του.

Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσεις τα χέρια σου πάνω από τα δικά του για να τον ελέγχεις. Η πάλη σίγουρα είναι κουραστική και θα μειώσει την επιθετικότητα του αντιπάλου.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η κόρη του Van Damme μεγάλωσε και είναι μία…κόλαση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ