MMA

Πώς η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στην πυγμαχία

Πώς η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στην πυγμαχία

Η Yoga είναι ένα σύστημα εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος με στόχο την ενδυνάμωση. Πως μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στην πυγμαχία.

Η Yoga είναι ένα σύστημα εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος με στόχο την ενδυνάμωση. Αυτός θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο ορισμός της γιόγκα που έχει κερδίσει εκατομμύρια οπαδούς τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το άρθρο θα βρούμε τα οφέλη που μπορεί να έχει στην πυγμαχία, εφόσον γίνεται παράλληλα.

Έλεγχος της αναπνοής

Η αναπνοή στην πυγμαχία είναι μείζονος σημασίας για να αντέχει κανείς τους δύσκολους γύρους στα σπάρινγκ και στους αγώνες. Δεν γίνεται κάποιος να πυγμαχεί χωρίς να αναπνέει σωστά καθώς θα κουράζεται εύκολα. Ένα από τα σημαντικά μαθήματα της γιόγκα είναι πως εξασκεί τον μαθητευόμενο να παίρνει σωστές αναπνοές.

Συγκεκριμένα τεχνικές όπως η Pranayama σε μαθαίνουν να αναπνέεις σωστά και αυξάνουν τις αντοχές και γρήγορη επαναφορά μεταξύ των γύρων. Επίσης βοηθούν να αναπνέεις σωστά και σε καθεστώς πίεσης κατά την διάρκεια των προπονήσεων στην πυγμαχία.

Γίνεσαι πιο...μακρύς

Η πυγμαχία είναι ένα σπορ που επιβαρύνει αρκετά τα χέρια, τους ώμους, τον κορμό. Η καταπόνηση δεν βοηθάει και εκεί έρχεται η γιόγκα που θα δώσει την απαραίτητη εκτόνωση που χρειάζονται οι μύες.

Μία μελέτη του DiBenedetto αποδεικνύει πως η γιογκα βοηθάει την έκταση των χεριών και των ώμων αρμονικά όπως και του βήματος και βαδίσματος. Όπως γνωρίζουμε αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την πυγμαχία μας.

Βελτιώνει την ισορροπία

Οι ασκήσεις ισορροπίας στην γιόγκα είναι βασικές. Η γιόγκα δεν θα σε μάθει πως θα πυγμαχείς, αλλά θα σε μάθει να ισορροπείς καλύτερα ώστε να χτυπάς, να αμύνεσαι και να κινείσαι στον χώρο.

Οι πυγμάχοι που δεν έχουν καλή ισορροπία συνήθως δεν χτυπούν δυνατά, έχουν αργές αντιδράσεις και πέφτουν εύκολα.

Βοηθάει στην αποθεραπεία

Η βελτίωση της ευλυγισίας που αποκτάει κάποιος με την πρακτική της γιόγκα είναι μεγάλος σύμμαχος και στην πυγμαχία. Το σώμα κινείται πολύ καλύτερα και έτσι ο πυγμάχος τραυματίζεται πιο σπάνια.

Επίσης το στρέτσινγκ που κάνουν οι πυγμάχοι έχει πολλά κοινά με τις ασκήσεις στην γιόγκα. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Είναι πολύ βασικό ο αθλητής να αφιερώνει χρόνο στο καλό ζέσταμα που σίγουρα θα ανέβει level μετά από ένα μάθημα στην γιόγκα.

Το σώμα σου έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και τραυματισμοί τύπου...θλάσης ελαχιστοποιούνται. Η γνώση είναι θησαυρός και οι συνδυαστικές επιλογές είναι πάντα οι καλύτερες.

Mπορεί κάποιος να αφιερώσει μία με δύο φορές την εβδομάδα σε ένα μάθημα της γιόγκα και να δει τις διαφορές άμεσα. Ένα μάθημα μπορεί να κρατάει από 45 μέχρι 1 ώρα. Διάσημοι πυγμάχοι όπως ο Anthony Joshua επιλέγουν την γιόγκα σαν βασικό πρόγραμμα προπόνησης.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ