MMA

Τέσσερις λάθος λόγοι που δεν ξεκινάει κάποιος ένα μαχητικό άθλημα

Τέσσερις λάθος λόγοι που δεν ξεκινάει κάποιος ένα μαχητικό άθλημα

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιμετωπίζει το ευρύ κοινό τα μαχητικά αθλήματα. Πάμε να δούμε τέσσερις λόγους που αποθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιμετωπίζει το ευρύ κοινό τα μαχητικά αθλήματα, καθώς φαίνεται πως για να καταλήξει κάποιος σε ένα μαχητικό σπορ, θα πρέπει είτε να έχει κάποιον γνωστό που ήδη έχει κάνει προπονήσεις, είτε τυχαία.

Πάμε να δούμε τέσσερις λόγους που αποθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν...

Σύγχρονος τρόπος ζωής

Δυστυχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικάgadgets έχουν κερδίσει την προτίμηση των νέων κάτι που έρχεται κόντρα στον αθλητισμό. Μιλώντας με πολλούς δασκάλους μας τονίζουν πως τα παιδιά πριν και μετά την προπόνηση έχουν ένα τάμπλετ και η προπόνηση που κάνουν είναι το "διάλειμμα" τους από το παιχνίδι με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα η προπόνηση μοιάζει με αγγαρεία για πολλούς κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί τους γονείς που προτιμούν τα παιδιά σε ένα δωμάτιο και θεωρητικά μακριά από "κινδύνους", παρά να πάνε σε ένα γυμναστήριο με τον φόβο μήπως χτυπήσουν. Άρα και οι γονείς βάζουν το λιθαράκι τους στην απάθεια του παιδιού.

Έλλειψη αθλητικής παιδείας

Μιλώντας για την χώρα μας υπάρχει μεγάλη έλλειψη αθλητικής παιδείας και ιδιαίτερα στα μαχητικά αθλήματα. Οι γονείς ακόμα δεν έχουν κατανοήσει τα οφέλη της γυμναστικής και φυσικά δεν μπορούν να το μεταδώσουν στα παιδιά.

Στα σχολεία η γυμναστική είναι μία κενή ώρα για τα παιδιά ώστε να... αράξουν. Εν αντιθέσει με χώρες σαν την Ουκρανία που αθλήματα όπως η ενόργανη γυμναστική είναι βασικό μάθημα, στην Ελλάδα ο γονιός δεν καταλαβαίνει τον λόγο που πρέπει το παιδί να γυμνάζεται. Εξ' ου και τα μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας στην χώρα μας που καλύπτουν οι δύο λόγοι που αναφέρουμε έως τώρα.

Στην επαρχία μάλιστα οι γονείς νομίζουν πως αν ένα παιδί πάει να γυμναστεί κάπου θα του δώσουν μέχρι και αναβολικά! Ακούγεται μέχρι και αυτή η θεωρία που είναι λάθος, καθώς τα αναβολικά θα τα προμηθευτεί ένας νέος ούτως ή άλλως αν τα επιθυμεί, ενώ εδώ παίζει σημαντικό ρόλο και η σωστή επιλογή του γυμναστηρίου.

Δεν κλείνουμε τα μάτια και λέμε πως δεν γίνεται, αλλά αν δεν θέλει ο ασκούμενος, δεν θα του δώσουν αναβολικά με το ζόρι.

Αυτή είναι η έλλειψη αθλητικής παιδείας στα όρια του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που κυριαρχεί στην χώρα.

Δεν είναι ευρέως διαδεδομένα τα μαχητικά σπορ

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν βγάζει κάθε μέρα πρωταθλητές στα μαχητικά αθλήματα κι αυτό παίζει έναν ρόλο. Παλαιότερα υπήρχε ο Ζαμπίδης που ξέφυγε από τα Ελληνικά δεδομένα και διαφήμισε το σπορ σε κάθε σπίτι. Δεν υπάρχει σήμερα ένας Αντετοκούνμπο ή ένας Τσιτσιπάς για να τραβήξει το παιδί σαν πρότυπο και να καταλήξει σε ένα γυμναστήριο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα σπορ παρά τα τεράστια οφέλη να μην είναι τόσο διαδεδομένα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία βελτίωση λόγω των media και των νέων αξιόλογων προπονητών και αθλητών, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

Φοβούνται τους σοβαρούς τραυματισμούς

Αυτός είναι ένας φοβερός μύθος που επικρατεί για τα μαχητικά αθλήματα από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ προπόνηση. Νομίζουν ότι θα χτυπήσουν σοβαρά, θα νοσήσουν από Πάρκισον και πολλά άλλα.

Οι τραυματισμοί είναι λιγότερο συχνοί από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και άλλα διαδεδομένα σπορ. Και στο μπαλέτο υπάρχουν τραυματισμοί αλλά λόγω της ευγενικής φύσης του δεν το θεωρούν επικίνδυνο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τα μαχητικά αθλήματα θέτουν σε κίνδυνο έναν ασκούμενο.

Υπάρχει προστασία, κάσκες, όλα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός καταρτισμένου προπονητή και ο τραυματισμός είναι μία κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί ακόμα και την ώρα που περπατάς.

Αντιθέτως τα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία είναι τεράστια. Να αναφέρουμε τα βασικότερα όπως η διαχείριση του στρες και θυμού που βελτιώνει μέγιστα την καθημερινότητα μας και η απώλεια κιλών που την αναφέρουμε διότι φαίνεται να απασχολεί πολύ κόσμο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ