MMA

UFC 242: Μία διοργάνωση χτισμένη από άμμο και χρυσάφι

UFC 242: Μία διοργάνωση χτισμένη από άμμο και χρυσάφι

Στο μαγευτικό Άμπου Ντάμπι φιλοξενήθηκε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στο UFC και δικαίως έγινε τόσο μεγάλος ντόρος αφού το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους διοργανωτές.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως το UFC έκανε άνοιγμα στην Aραβική αγορά. Μία αγορά με ατελείωτο πλούτο και διψασμένους φανς. Ο Dana White βρέθηκε προσωπικά εκεί για να επιβλέπει αν αυτό που θα δώσουν στους νέους…επενδυτές ήταν αυτό που είχε στο μυαλό του.

Το Άμπου Ντάμπι είναι μία πόλη χτισμένη από το μηδέν και εκεί που βασίλευε η άμμος, σήμερα παίρνει την θέση του το…χρυσάφι των σεΐχηδων. Το Du Arena που φιλοξένησε του αγώνες έσφυζε από κόσμο. Πρίγκιπες από το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι βρέθηκαν εκεί, για να δουν το φαντασμαγορικό θέαμα.

Τα μέτρα ήταν δρακόντεια(ελικόπτερα, στρατός) καθώς τα πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στο event ήταν η αφρόκρεμα του τόπου. Το Fightsports.gr βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο event που είχε τεράστια διαφορά από τα Fight Night της Ολλανδίας, της Πολωνίας και της Ρωσίας.

Είδαμε και γνωρίσαμε από κοντά τον Khabib Nurmagomedov που ήταν αρκετά απρόσιτος. Τον Dustin Poirier που το προσωνύμιο του ως... διαμάντι, είναι προφανές, αφού ήταν φιλικός και ευχάριστος με όλους τους ανθρώπους που τον πλησίαζαν.

Είδαμε ποιοτικούς αγώνες με το project των συναθλητών του Khabib κόντρα σε Αμερικανούς επίλεκτους να είναι πολύ ενδιαφέρον. Το επίπεδο ήταν υψηλό με το κερασάκι στην τούρτα να είναι η ματσάρα του Nurmagomedov με τον Poirier.

Ο κόσμος δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κατά την είσοδο του Eagle. Ένα πρόσωπο που το κοινό του Άμπου Ντάμπι λάτρεψε και αποθέωσε θερμά. Η αίσθηση που μας δόθηκε είναι πως το UFC θα επιστρέψει πολύ σύντομα εκεί, διότι είναι μία πολύ μεγάλη αγορά που ξέρει να εκτιμάει το ποιοτικό προϊόν. Έδωσε τα εχέγγυα στο UFC να δημιουργήσει το απόλυτο event από πλευράς οργάνωσης και θεάματος.

Το Άμπου Ντάμπι είναι μία πολύ φιλική πόλη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, ξέχωρα από τα μαχητικά δρώμενα. Από την πόλη μέχρι την έρημο έχει μία "άγρια ομορφιά" που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλες γωνιές του κόσμου.

Το παιχνίδι του Khabib με τον Poirier ανοίγει την κατηγορία, διότι πλέον αναζητείται αντίπαλος τόσο για τον Νταγκεστανό όσο και για τον Αμερικανό.

Αυτό βάζει δυνατά στο παιχνίδι τους McGregor και Ferguson με το επόμενο μεγάλο ματς να υποψιαζόμαστε πως μπορεί να γίνει στην Ρωσία ίσως και στο Ντουμπάι.

Το UFC 242 μας άφησε μία ωραία γεύση και μας απέδειξε πως κάποιες φορές εκτός από το ταξίδι, σημασία έχει και ο...προορισμός.

UFC 242: Μία διοργάνωση χτισμένη από άμμο και χρυσάφι

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Mike Tyson: Καπνίζω κάνναβη 40.000 δολαρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ