MMA

Ζαμπίδης εναντίον Μάρκου: Η μάχη που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα

Ζαμπίδης εναντίον Μάρκου: Η μάχη που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έτσι και στην περίπτωση του Φλοριάν Μάρκου με τον Μιχάλη Ζαμπίδη που τους τελευταίους δύο μήνες "φλερτάρουν" με μία μάχη μεταξύ τους.

Ο Μάρκου δήλωσε ξεκάθαρα πως ο μόνος αθλητής για τον οποίο θα ενδιαφερόταν να παίξει στην Ελλάδα είναι ο "Iron Mike".

Τη σκυτάλη πήρε ο Ζαμπίδης, λίγο πριν από τον αγώνα του στη Γερμανία, και είπε στο Fightsports.gr πως αν υπήρχε μία σοβαρή επαγγελματική πρόταση θα έπαιζε με τον "TNT".

Μία τέτοια μάχη είναι επιθυμητή για όλους όσους αγαπούν τα μαχητικά αθλήματα και θέλουν να βλέπουν μεγάλους αγώνες.

Ο Ζαμπίδης έκλεισε έναν κύκλο αυτόν του kickboxing και πλέον επικεντρώνεται στην πυγμαχία. Υπήρξε στο παρελθόν μέλος της Εθνικής ομάδας ενώ πολλά από τα νοκ - άουτ που πέτυχε ήταν με τα χέρια.

Το kickboxing είναι ένα τελείως διαφορετικό άθλημα από την πυγμαχία και απαιτεί διαφορετικές δεξιότητες. Το μποξ είναι πιο εγκεφαλικό άθλημα, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Το kickboxing βασίζεται στην δύναμη και την επιθετικότητα ενός αθλητή.

Ο Ζαμπίδης έχει την εμπειρία να σταθεί σε έναν αγώνα μποξ με αθλητές στο επίπεδο του Μάρκου. Ο Μάρκου σύντομα θα κάνει τον δεύτερο αγώνα πυγμαχίας στην καριέρα του, αλλά όσοι έχουν δει τα παιχνίδια του και τα σπάρινγκ που έχει κάνει (κάντε μία βόλτα στο Youtube να το διαπιστώσετε) είναι σε πολύ καλό επίπεδο για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Το ματς θα ήταν αμφίρροπο και θα είχε ενδιαφέρον αν γινόταν σήμερα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η τεράστια fan base που διατηρούν οι δύο αθλητές. Οι οπαδοί του Μάρκου, μάλιστα, δεν βλέπουν με κακό μάτι αυτή την αναμέτρηση.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις έρχονται από τους οπαδούς του Ζαμπίδη που θεωρούν πως "απαγορεύεται" να παίξει με έναν αθλητή που δεν έχει το ίδιο βιογραφικό.

Στα μαχητικά αθλήματα δεν υπάρχουν απαγορεύσεις... Βρισκόμαστε στο 2019 όπου όλα πλέον είναι επαγγελματικά και δεν υπάρχει ρομαντισμός. Οι αθλητές θα κοιτάξουν το όφελος τους και θα κυνηγήσουν παιχνίδια που θα τους αποφέρουν χρήματα. Δεν παίζει κανείς πλέον για την ψυχή της μάνας του...

Επίσης δεν απαγορεύεται να χάνει κάποιες φορές ο τοπικός ήρωας της κάθε χώρας. Ο Andy Souwer είναι ίδια γενιά με τον Ζαμπίδη, παίζει συνεχώς κερδίζει και χάνει παιχνίδια, αλλά παραμένει θρύλος. Δεν είναι κακό ούτε για τον Ζαμπίδη να χάσει ένα ματς ούτε για τον Μάρκου.

Ο αθλητισμός έχει νίκες και ήττες και στα μαχητικά αθλήματα σε ματς τέτοιου επιπέδου δεν χωρούν προβλέψεις. Ένα χτύπημα μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν προσβλητικά παιχνίδια, ούτε καλά και κακά βιογραφικά. Ο Ζαμπίδης είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής της χώρας και ο Μάρκου ο πιο δημοφιλής αθλητής της Αλβανίας. Είναι και οι δύο τοπ επίπεδο και μπορούν να κοντραριστούν.

Όσον αφορά τα οφέλη ενός τέτοιου αγώνα είναι πολλαπλά. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν βλέπουμε μεγάλα παιχνίδια μεταξύ εγχώριων αθλητών στην χώρα. Είναι ένας λόγος που δεν έχουν τα μαχητικά το ίδιο hype που είχαν προ διετίας.

Ο οπαδός θέλει να δει τον Έλληνα να παίζει με κάποιον που γνωρίζει. Είδαμε τι έγινε με την περίπτωση του Μπιτάκου με τον Μάρκου όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο από φίλαθλους και η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή.

Στην περίπτωση του Ζαμπίδη με τον Μάρκου θα πάει και ο οπαδός που δεν έχει σχέση με τα μαχητικά. 100 από αυτούς να καταλήξουν σε σχολές μετά τους αγώνες είναι κέρδος για τις σχολές και κέρδος για τα μαχητικά αθλήματα που κερδίζουν φαν.

Τα δημοφιλή παιχνίδια ανεβάζουν το ενδιαφέρον, είναι κάτι που κάνουν οι Αμερικανοί πάνω από 50 χρόνια και θα πρέπει να δεχτούν και οι Έλληνες πως μπορεί να γίνει εδώ. Ευτυχώς ζούμε στην εποχή που η πληροφορία και η δράση μεταδίδονται σε δέκατα του δευτερολέπτου λόγω του ίντερνετ

Είναι η ιδανική εποχή για να προωθήσουν οι δημοφιλείς αθλητές τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα. Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Sylvester Stallone: Ο McGregor έγινε αλαζόνας γι'αυτό τον...έσπασε ο Khabib (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ