ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έβδομο στον κόσμο το Κόμπο της Ελλάδας

Έβδομο στον κόσμο το Κόμπο της Ελλάδας

Την 7η θέση στον τελικό του Κόμπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης κατέλαβε η ελληνική ομάδα.

Την τιμητική 7η θέση στον τελικό του Κόμπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/7), τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης στη διοργάνωση, η Εθνική Ελλάδας.

Οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάνα Γκεοργίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα πραγματοποίησαν πολύ όμορφη εκτέλεση του προγράμματός τους με θέμα "Άγγελοι και Διάβολος", βαθμολογήθηκαν με 87,0000β., ψηλότερα από τον προκριματικό, και κατετάγησαν 7ες ανάμεσα στις 12 ομάδες του τελικού (16 είχαν ξεκινήσει από τον προκριματικό).

Το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο κατέκτησε η Κίνα (ελλείψει Ρωσίας στο συγκεκριμένο αγώνισμα) με 96,1000β., το ασημένιο πήρε η Ουκρανία με 94,0000β. και το χάλκινο η Ιαπωνία με 93,2000β.

Το βράδυ του Σαββάτου (20.00 ώρα Ελλάδας), στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος για τη συγχρονισμένη κολύμβηση του Παγκοσμίου, αγωνίζονται η Βασιλική Κοφίδη και ο Βασίλης Γκορτσιλάς, στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του Μικτού Ντουέτου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Κόμπο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Τσερνέτσκα: "Αξίζαμε την 6η θέση"

"Δούλεψαν πιο καθαρά τώρα στον τελικό", τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα, η οποία χειροκρότησε ικανοποιημένη την προσπάθεια των δέκα κοριτσιών. "Αν έχω κάποια παρατήρηση, είναι ότι δεν τους βγήκαν πολύ καλά τα πετάγματα. ΟΚ, δεν πειράζει, έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας, αλλά προσπάθησαν πολύ. Νομίζω ότι αξίζαμε την 6η θέση, αυτό μου έλεγαν κι οι άλλοι προπονητές, όμως ήταν άλλη η απόφαση των κριτών. Το περιμέναμε".

"Την πρώτη πλατφόρμα (σ.σ. όρθια η Ευαγγελία Πλατανιώτη έξω απ' το νερό, στηριγμένη στα χέρια όλων των κοριτσιών) , δεν την έχει κάνει ποτέ κανένας. Είναι πρωτότυπη, την κάνουμε μόνο εμείς, βγήκε αρκετά καλά. Υπήρχε ένα μικρό τρέμουλο, αλλά ήταν καλή. Και είδατε πως χειροκρότησε ο κόσμος".

"Ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια", ανέφερε η Εβελίνα Παπάζογλου. "Κλείσαμε πολύ όμορφα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι ενώ το απόγευμα το Μικτό Ντουέτο κατεβάζει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών. Η προπονήτριά μας είναι ευχαριστημένη απ' την προσπάθειά μας κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για μας. Όλα πήγαν καλά. Ένας τελικός μπορεί να εμπεριέχει άγχος, αλλά μπορεί να είναι και πιο ελεύθερος και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Έχεις την εμπειρία του προκριματικού. Ευελπιστούμε στο μέλλον όλα να πάνε ακόμη καλύτερα".

"Το απολαύσαμε πραγματικά πάρα πολύ", είπε η Σοφία Σαραντίδη. "'Ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένες σε σχέση με τον προκριματικό. Κάναμε πολύ καλύτερα πράγματα, δυνατά, από πλευράς συγχρονισμού και ύψους. Το θέλαμε πολύ, το παλέψαμε και το δείξαμε. Είδατε την ανταπόκριση του κόσμου. Ειδικά στην πρώτη πλατφόρμα, αυτό που κάναμε είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και δεν το έχει κάνει κανένας. Το είχαμε δουλέψει και βγήκε όπως το θέλαμε".

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ