ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η παράσταση του Μέι, η χάλκινη Ταξοπούλου και η νέα χρυσή Μεξικανή στο Ελεύθερο Σόλο

Bill May, left, the only male swimmer in the U.S. Synchronized Swimming team, along with an unidentified female swimmer of the team shows one of the figures while performing their free routine combination at the 27th Swiss Synchronized Swimming Open in Geneva, Switzerland, on Sunday, July 14, 2002. The U.S. team placed first in this competition. (AP Photo/Keystone, Martial Trezzini)
Bill May, left, the only male swimmer in the U.S. Synchronized Swimming team, along with an unidentified female swimmer of the team shows one of the figures while performing their free routine combination at the 27th Swiss Synchronized Swimming Open in Geneva, Switzerland, on Sunday, July 14, 2002. The U.S. team placed first in this competition. (AP Photo/Keystone, Martial Trezzini) AP

Άλλο ένα μετάλλιο δικό της, αλλά και για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας (το τέταρτο μέχρι στιγμής), κατέκτησε στο "Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018" η Άννα Μαρία Ταξοπούλου. Την παράσταση, όμως, έκλεψε ο θρυλικός 39χρονος Αμερικανός, Μπιλ Μέι.

Άλλο ένα μετάλλιο δικό της, αλλά και για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας (το τέταρτο μέχρι στιγμής), κατέκτησε στο πλαίσιο του διεθνούς μίτινγκ Καλλιτεχνικής Κολύμβησης “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″ η νεαρή πρωταθλήτριά μας της Εθνικής Νεανίδων και του ΑΝΟΜ Άννα Μαρία Ταξοπούλου και δείχει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει του Παγκοσμίου και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Junior.

Η Ταξοπούλου πήρε το χάλκινο στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Σόλο, το δεύτερο αγώνισμα του προγράμματος της δεύτερης ημέρας του μίτινγκ, το Σάββατο το απόγευμα (όπως είχε κάνει και στο Τεχνικό την Παρασκευή) με βαθμολογία 82,1000.

"Είμαι ικανοποιημένη με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μου και ελπίζω και η προπονήτριά μου. Όλη η ομάδα προετοιμάζεται σκληρά για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Η διοργάνωση εδώ στη Σύρο είναι τέλεια"

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Μεξικανή, Νούρια Ντιοσντάτο Γκαρσία, με 84,6333 β. και πολύ μικρή διαφορά από τη Γαλλίδα, Ιβ Πλανέ, που βαθμολογήθηκε με 84,3000 β. και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Την παράσταση, όμως, έκλεψε ο θρυλικός 39χρονος Αμερικανός, Μπιλ Μέι (ο άνθρωπος που αγωνίστηκε όσο κανείς άλλος για να μπουν οι άνδρες στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση), που επέλεξε να αγωνιστεί στο Ελεύθερο Σόλο με τα χρώματα του σωματείου του, τη Σάντα Κλάρα και πρώτευσε με διαφορά (και από τις εκπροσώπους των Εθνικών Ομάδων), καθώς βαθμολογήθηκε με 89,2000 β. και αποθεώθηκε από το κοινό στις εξέδρες του κολυμβητηρίου.

"Όλα είναι τέλεια. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που με υποδέχτηκε το κοινό, αλλά και με την ομορφιά της Σύρου και της Ελλάδας γενικότερα. Είχα έλθει στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 και επιστρέφω με τις καλύτερες σκέψεις".

Δεύτερη από τις εκπροσώπους των σωματείων ήταν η Κρυσταλλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα (75,4667) και τρίτη η Βιργινία Γεωργιουδάκη του ΚΟΗ (74,1000 β.).

Πηγή: koe.org

AP Photo/Keystone, Martial Trezzini

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ