Έξαλλη εμφανίστηκε η Ευαγγελία Πλατανιώτη μετά από την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο, εξαιτίας λανθασμένης βαθμολόγησης της Ιταλίας Τσερούτι.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, με μια εξαιρετική παράσταση, άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, παρ' όλα αυτά, έχασε το βάθρο με "σκιές".

ADVERTISING

"Με ακούτε τώρα πιο ήρεμη, αλλά είναι μόνο επειδή έχει περάσει κάποια ώρα. Βασικά είμαι τρελαμένη, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να το αλλάξω", δήλωσε η 23χρονη πρωταθλήτρια.

Μια αβλεψία των κριτών, που δεν είδαν την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι να μην εκτελεί μια από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που επιβάλλεται να γίνουν στο τεχνικό πρόγραμμα, οδήγησε σε κανονική βαθμολόγηση της αντιπάλου της Πλατανιώτη, που τελικά ανέβηκε στο βάθρο.

"Δυστυχώς, η ιστορία επαναλήφθηκε, καθώς έτσι είχαμε χάσει το μετάλλιο από την ίδια αθλήτρια πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό λάθος ή μια υποκειμενική βαθμολογία. Εδώ είναι μετρημένα κουκιά και η βαθμολογία πρέπει να είναι αντικειμενική με βάση τους κανόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας κριτής της έβαλε μηδέν πολύ απλά γιατί είχε δει ότι δεν εκτέλεσε μια τεχνική άσκηση. Η ελληνική αποστολή υπέβαλλε ένσταση, αλλά δεν περίμενα, έτσι κι αλλιώς, πως θα αλλάξουν κάτι. Απλά θα ξαναπώ αυτό που τόνισα και χθες: Εγώ θα προσπαθώ να είμαι κάθε μέρα και καλύτερη, ώστε κάποια στιγμή να πάρω αυτό που αξίζω".

ADVERTISING

"Δυστυχώς, παίζουν πολλά ρόλο στο άθλημά μας, πέρα από εμάς, ακόμα και από ποιες χώρες είναι οι διαιτητές και οι κριτές. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου που ήταν η καλύτερη εδώ στο Ευρωπαϊκό μέχρι στιγμής, αν και θα μπορούσα ακόμα καλύτερα αν απέφευγα ένα μικρό τεχνικό λάθος στο τέλος στην άσκηση που έπρεπε να κάνω και την έκανα. Όπως και οι άλλες κοπέλες, εκτός της Ιταλίδας που θα έπρεπε να μηδενιστεί στη συγκεκριμένη άσκηση", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέταρτη θέση για Πλατανιώτη, ένσταση της Ελλάδας