ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πέμπτη η Πλατανιώτη στον τελικό του ελεύθερου σόλο

Πέμπτη η Πλατανιώτη στον τελικό του ελεύθερου σόλο
EUROKINISSI

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατετάγη 5η στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο, με την ελληνική παρουσία να ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με την κατάκτηση της πολύ τιμητικής 5ης θέσης από την Ελληνίδα εκπρόσωπο Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και στον τελικό, με τη χορογραφία της από τη "Λίμνη των Κύκνων", βαθμολογήθηκε με 89,4000β. και κατετάγη 5η, λίγα χιλιοστά του βαθμού πίσω από την 4η Ισπανίδα Ίρις Τίο Κάσας (89,6000) και πολύ μπροστά από την 6η Γαλλίδα Ιβ Πλανέ (87,3000).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένο με 94,933 βαθμούς. Σημειωτέον ότι η Ρωσία πήρε σάρωσε και πάλι τα χρυσά μετάλλια με εννέα σε ισάριθμους τελικούς όπου είχε συμμετοχή (μόνο στο Κόμπο δεν μετείχε). Το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο πήρε η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (92,5000) και το χάλκινο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (92,1333).

Η ελληνική αποστολή έκανε μια πετυχημένη εμφάνιση στο Ευρωαπαϊκό και επιστρέφει από τη Γλασκώβη με πολύ καλά πλασαρίσματα στους δέκα τελικούς που είχε συμμετοχή και συγκεκριμένα με τέσσερις 4ες θέσεις (η μία εξ αυτών στο Σόλο από την Πλατανιώτη όπου θα έπαιρνε χάλκινο αν δεν γινόταν η αδικία με την Ιταλίδα και η άλλη στο Κόμπο), πέντε 5ες και μία 6η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του ελεύθερου σόλο ΕΔΩ.

"Τα κολακευτικά σχόλια των ξένων είναι η καλύτερη ανταμοιβή"

Η Πλατανιώτη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική παρουσία της ελληνικής ομάδας της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στη Γλασκώβη.

"Άκουσα για πρώτη φορά τόσο κολακευτικά σχόλια και για μένα, αλλά και για την ελληνική ομάδα και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την παρουσία μας και συνεχίζοντας έτσι και τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα και γιατί όχι και ένα μετάλλιο", τόνισε.

"Φεύγουμε με το αίσθημα της ικανοποίησης γενικά για την εμφάνιση μας και είναι εχέγγυο για το μέλλον εν’ όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το σόλο, όπου θα μπορούσα να πάρω και την 4η θέση. Όμως, ξαναλέω, το πρόσημο είναι θετικό από όλες τις κοπέλες", κατέληξε.

Τσερνέσκα: "Πολύ καλή γενικά η παρουσία των κοριτσιών"

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ναταλία Τσερνέσκα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την παρουσία των κοριτσιών, ενώ επεσήμανε και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: "Είναι πολύ θετικό ότι περάσαμε τη Γαλλία στη βαθμολογία του Ομαδικού, καθώς μην ξεχνάμε πως αρχίζουν σιγά σιγά οι διαδικασίες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

"Πήγαμε γενικά πολύ καλά ως ομάδα, αλλά και ατομικά τα κορίτσια. Ίσως απλά θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια λάθη, κυρίως στο Ομαδικό, όπου θα μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε υψηλότερη βαθμολογία σε αυτά τα αγωνίσματα".

Η ελληνική αποστολή έκανε μια πολύ πετυχημένη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό και επιστρέφει από τη Γλασκώβη με πολύ καλά πλασαρίσματα στους δέκα τελικούς που είχε συμμετοχή και συγκεκριμένα με τέσσερις 4ες θέσεις (η μία εξ αυτών στο σόλο από την Πλατανιώτη όπου θα έπαιρνε χάλκινο αν δεν γινόταν η αδικία με την Ιταλίδα και η άλλη στο Κόμπο), πέντε 5ες και μία 6η θέση. Τα περισσότερα κορίτσια είναι νέα και η πρόοδος του αθλήματος είναι δεδομένη με πολύ μέλλον.

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ