ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Άγγιξε την δεύτερη θέση η Εθνική TAEKWON-DO ITF

Άγγιξε την δεύτερη θέση η Εθνική TAEKWON-DO ITF

Η Εθνική ομάδα TAEKWON-DO ITF κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας, με μία βαθμολογία που είχε ασήμαντη διαφορά από την δεύτερη Ουκρανία.

Η Εθνική ομάδα TAEKWON-DO ITF κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, με μία βαθμολογία που είχε ασήμαντη διαφορά από την δεύτερη Ουκρανία. Ο στόχος που είχαν θέσει οι προπονητές για 15 χρυσά μετάλλια ξεπεράστηκε και στις λεπτομέρειες κρίθηκε η δεύτερη θέση. Αυτό όμως δείχνει ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών είναι πλέον τέτοιο, που η δεύτερη θέση αποτελεί εφικτό στόχο στο μέλλον!

Στην αυλαία του πρωταθλήματος η Άννα Αρχίποβα κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55κιλών στην ηλικία 14-15 ετών. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών στις μάχες σε τελικούς για γερά νεύρα που κρίθηκαν στην παράταση. Επίσης ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Πέτρος Βασιλείου που πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -52 κιλών μεγάλων εφήβων.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι δυο ομάδες νεανίδων (μικρές και μεγάλες) στις μάχες όπως και οι έφηβοι. Η Παρασκευή Τσελέκογλου στα -70 κιλά, η Θεανώ Ξαγοραράκη στα -70 στις μάχες μεγάλων νεανίδων. Επίσης, ο Δημήτρης Χρήστος Κυριάκου στα -70 κιλά, ο Θανάσης Βενετόπουλος στα -75 κιλά, ο Παναγιώτης Καρβούνης στα -57 κιλά όπως και ο Γρηγόρης Τεμπερεκίδης και ο Φώτης Κουτσουρίδης στα -52 κιλά. Όλοι στην κατηγορία των μεγάλων εφήβων.

Ο εθνικός προπονητής Φώτης Φωτιάδης δήλωσε υπερήφανος που ήταν σε μια τέτοια αποστολή που πλησίασε στο όνειρο της δεύτερης θέσης ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι "με μεθοδική προπόνηση τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο". Ο Νικήτας Μιχαλακόπουλος συνεχάρη όλα τα παιδιά για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που έγραψε ιστορία και έδωσε ραντεβού την επόμενη χρονιά για την υπέρβαση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε "όλοι οι στόχοι πραγματοποιούνται με μεθοδική προετοιμασία και τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο».Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Τάρας χαρακτήρισε φανταστική την εμφάνιση των αθλητών και τόνισε «τίποτα δεν είναι τυχαίο μπορεί να αγγίξαμε το όνειρο αλλά την επόμενη φορά θα γίνει πραγματικότητα".

* Η αποστολή της εθνικής ομάδας επιστρέφει την Τρίτη 1η Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ