ΠΟΛΟ

Α Εθνική πόλο γυναικών: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 22-2 επί του Ρεθύμνου στην πρεμιέρα της Α εθνικής κατηγορίας πόλο των γυναικών. Στη Γλυφάδα το ντέρμπι με τον Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο Ηράκλειο Κρήτης και νίκησε άνετα τον ΝΟ Ρεθύμνου, με σκορ 22-2, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας πόλο γυναικών.

Το σύνολο του Χάρη Παυλίδη είχε την υπεροχή από το πρώτο οκτάλεπτο (7-0), ολοκληρώνοντας το ημίχρονο, προηγούμενο με 13-0. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του αγώνα, με το τελικό σκορ να είναι 22-2, υπέρ της "ερυθρόλευκης" ομάδας.

Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Μαρία Μυριωκεφαλιτάκη που πέτυχαν από 5 τέρματα.

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Την νίκη κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς με 10-8, πήρε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, στο κολυμβητήριο "Αντώνης Δημητρόπουλος", στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης γυναικών.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα, προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ διατήρησε το προβάδισμα του ενός γκολ και στο τέλος του ημιχρόνου (3-2). Στην τρίτη περίοδο ο Εθνικός ισοφάρισε σε 5-5 όμως λίγο πριν την εκπνοή του οκταλέπτου ο ΑΝΟ Γλυφάδας πήρε και πάλι "κεφάλι" στο σκορ (6-5).

Στην τελευταία περίοδο ο Εθνικός δεν κατάφερε να αντιδράσει, με την ομάδα της Γλυφάδας να παίρνει την νίκη με 10-8.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Νηρέας Χαλανδρίου ξεκίνησε νικηφόρα τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α' Γυναικών με μια εντυπωσιακή ανατροπή στην πρεμιέρα και μάλιστα εκτός έδρας, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη νίκησε με 12-11 τον νεοφώτιστο Πανιώνιο, στην πρεμιέρα του Β' Ομίλου της Α' φάσης, παρότι βρέθηκε να χάνει με 11-7, στο 5.35 πριν από τη λήξη του αγώνα και ενώ είχε χάσει και πέναλτι.

Σ' εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση για την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου, που μείωσε με δύο γκολ σε κόντρα και παραπάνω των Νιαρχάκου και Μαυρωτά. Ο Πανιώνιος, που έχασε την Αποστολίδου με τρίτη αποβολή, δεν μπορούσε να βρει πλέον λύσεις επιθετικά. Η 14χρονη Φωτεινή Τριχά (5 γκολ συνολικά) έγινε η πρωταγωνίστρια για τον Νηρέα και σκόραρε στη συνέχεια σε νέο παραπάνω. Η ανατροπή για το Νηρέα δεν ήταν μακριά και παρά την απόκρουση της Τζούρκα σε νέα κόντρα των φιλοξενουμένων τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Πανιώνιος κέρδισε αποβολή, όμως το κλέψιμο της Τριχά έφερε την ισοφάριση με πέναλτι που κέρδισε η Νιαρχάκου στην κόντρα, ενώ η ίδια (η Τριχά) με νέο γκολ στην κόντρα διαμόρφωσε το τελικό 12-11, 1.18 πριν από τη λήξη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ημέρα ανατροπών ήταν τελικά η 1η αγωνιστική στον Β' Όμιλο της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α' Γυναικών. Αμέσως μετά από αυτήν του Νηρέα Χαλανδρίου στη Νέα Σμύρνη εις βάρος του Πανιωνίου, κάτι ανάλογο πέτυχε και ο ΝΟ Λάρισας στην Πάτρα επί της ΝΕ Πατρών.

Η ομάδα της Λάρισας πήρε τη νίκη με 8-6 επί της ΝΕΠ στο κολυμβητήριο "Αντ. Πέπανός", παρότι είχε βρεθεί να χάνει με 5-2 και με 6-3, στις αρχές της τελευταίας περιόδου χάρη σε τέρμα της Μπιτσάκου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους οι Λαρισαίες και με δυο γκολ της Μελίνας Καριπίδου (κορυφαίας σκόρερ με 5 γκολ) και ένα της Αναστασίας Πατούνα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, στο 2.54 πριν από τη λήξη. Σε εκείνο το σημείο η ψυχολογία των Θεσσαλών ήταν στα ύψη, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας σε ακόμα δύο γκολ με τη Θεσσαλονικιά περιφερειακό.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-22

Τα οκτάλεπτα: 0-7, 0-6, 2-4, 0-5

ΝΟ Ρεθύμνου (Βασίλης Κουνδουράκης): Καραγιάννη, Μαλλιαρού, Κυριακάκη Κ., Φραγκιουδάκη, Φαρμάκη Μ., Γαβαλά, Συριανόγλου, Ζοφώλη 1, Λιμπιτάκη Σ., Φαρμάκη Ε. 1, Λιμπιτάκη Α., Παναγιωτάκη, Παντελιδάκη, Παπαδάκη, Φραγγελάκη.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Φουντωτού, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου 3, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 5, Σιούτη 1, Δούλη 2, Πλευρίτου Β. 1, Χαλδαίου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Δουρέκα.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 10-8

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 3-3, 4-3

ΑΝΟ Γλυφάδας (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Νίνου Π. 2, Κοσμά, Γιαμπασάκου, Μαμόγλου 3, Κόλλια 1, Αντωνιάδη, Γρηγοροπούλου 1, Κοκκινάκη 1, Μαστρόκαλλου, Γαλιατσάτου 1, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Θωμοπούλου, Χριστοδούλου.

Εθνικός Πειραιώς (Κώστας Φιτσανάκης): Σωτηρέλη, Λούδη Α., Κωνσταντοπούλου, Τζελέπη 1, Κολιτσοπούλου, Μπίσμπα 1, Χατζηκυριακάκη, Λογοθέτη, Πέττα, Κους Κούμπα 4, Ρουμελιώτη, Γκοτζιά, Ζαφειράκη, Αναγνώστου 1, Μπερίκου 1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 11-12

Οκτάλεπτα: 4-1, 1-2, 5-4, 1-5.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σταμάτης Χέλμης): Τζούρκα, Σαφέτη 1, Δουρέκα Αδ. 1, Καλογεροπούλου, Αποστολίδου, Τούρου, Κούβδου Ν. 1, Παπαφιλίππου, Μαλλιαρού, Λιαπάκη, Μπινιάρη, Σολανάκη 5, Μήτσου, Ζερβού, Χέλμη 3.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Παπατριανταφύλλου, Μαυρωτά Ιφ. 2, Μαντουδιώτη, Τριχά 5, Ξανθοπούλου, Τορνάρου 1, Μπόβαλη 1, Αγγελίδη, Παπαναστασίου Δ. 2, Κάσσαρη, Νιαρχάκου 1, Κοβάτσεβιτς, Πάτερου, Παναγιώτη.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 6-8

Οκτάλεπτα:3-1, 1-1, 1-1, 1-5.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ(Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου, Λούδη Ε., Γεωργίου, Παπαδοπούλου Αφ., Μπαλάτσα Ν., Μιχαηλίδου Κ. 1, Μοίραλη, Μπιτσάκου 3, Μανιάτη, Λυκοθανάση 2, Μιχαηλίδου Δ., Ζαφειράκη, Κιούρκα.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ(Σπύρος Τσιάρας): Γούλα, Τουλουμτζίδου, Πουστινίκοβα 1, Καριπίδου Μ. 5, Κολτσίδα, Λαμπρονίκου, Τερζή 1, Χασιώτη, Πατούνα 1, Πετάση, Τσιάρα, Καριπίδου Ηρ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Α’ ΦΑΣΗ:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ:

1η Αγωνιστική / 6η Αγωνιστική (28/9 / 30/10 )

ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός 10-8

ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός 2-22

Ρεπό: ΝΟ Βουλιαγμένης

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Πανιώνιος - Νηρέας Χαλανδρίου 11-12

ΝΕ Πατρών – ΝΟ Λάρισας 6-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός 3

ΑΝΟ Γλυφάδας 3

Βουλιαγμένη 0

Εθνικός 0

ΝΟ Ρεθύμνου 0

Β ΟΜΙΛΟΣ

ΝΟ Λάρισας 3

Νηρέας Χαλανδρίου 3

ΝΕ Πατρών 0

Πανιώνιος 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α ΟΜΙΛΟΣ

2η Αγωνιστική / 7η Αγωνιστική (5/10 / 9/11)

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Ρεθύμνου

Ρεπό: Εθνικός

Β ΟΜΙΛΟΣ

2η Αγωνιστική / 5η Αγωνιστική (12/10 / 16/11)

Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΕ Πατρών

ΝΟ Λάρισας – Πανιώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ