ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 17-5 τον Παναθηναϊκό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 17-5 επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Α1 πόλο των ανδρών. Μεγάλο διπλό για τον Υδραϊκό ο οποίος νίκησε με 10-9 επί της Βουλιαγμένης στο Λαιμό. Όλα τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.

Με εκπλήξεις, αλλά και με την αναμενόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ξεκίνησε η Α1 πόλο των ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 17-5 επί των πράσινων επιβεβαιώνοντας τη δεδομένη αγωνιστική ανωτερότητα τους.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικεντρώνεται πλέον στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ, στην Κροατία (Δευτέρα 7/10, 20:00 ώρα Ελλάδος) για την 1η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Τσάμπίονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός του Νίκου Βενετόπουλου αγωνίστηκε χωρίς τους δύο ξένους του (ο Κόξιτς έχει έναν τραυματισμό στο πόδι και Σμιθ θα αφιχθεί σε λίγες ημέρες)), ενώ ο Βλάχος για τον Ολυμπαικό δεν είχε στυη σύνθεση τον Άλεξ Γούνα (για λόγους ξεκούρασης) και φυσικά δύο από τους τέσσερις ξένους.

Από εκεί και πέρα ο Υδραϊκός πέτυχε την πιο μεγάλη νίκη - έκπληξη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησε με 10-9 του ΝΟ Βουλιαγμένης, μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ανατροπών και έδειξε ότι μπαίνει με φιλοδοξίες στον φετινό μαραθώνιο.

Ο Υδραϊκός προηγήθηκε ακόμα και με τέσσερα γκολ στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (2-6), ωστόσο οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα γκολ έφτασαν δύο φορές στην ισοφάριση (6-6 και 7-7) και στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου οκτάλεπτου προηγήθηκαν με 8-7 (με γκολ του Ποντικέα). Νωρίτερα ο ΝΟΒ είχε χάσιε και πέναλτι με τον Παπασηφάκη.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Υδραϊκός έκανε την τελική αντεπίθεσή του και με σερί 3-0 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Όμπερτ έφτασε στη νίκη που μπορεί να αποβεί καθοριστικής σημασίας στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνέχεια στην περσινή πολύ καλή του πορεία στο πρωτάθλημα δίνει και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη καθώς επιβλήθηκε επί του Εθνικού με 11-8, μέσα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", στο μεταξύ τους ματς της πρεμιέρας της Α1 Ανδρών.

Η μεγάλη επιτυχία της "ελαφράς ταξιαρχίας", μάλιστα ήρθε με ανατροπή από τα τελευταία λεπτά του τρίτου οκτάλεπτου και στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 8-6 και πέτυχε 5 συνεχόμενα αναπάντητα γκολ. Χαρακτηριστικό ότι σκόραρε και ο διεθνής τερματοφύλακα του Απόλλωνα Κώστας Γαλανίδης.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και πήρε τη σημαντική νίκη στην έδρα του, με 7-6 επί του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε μόνο στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια οι Γλυφαδιώτες, έλεγξαν τον ρυθμό, ήταν καταλύτεροι στις λεπτομέρειες, πήραν προβάδισμα ένα και δύο γκολ, μέχρι και το 7-5 και απλά οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο τελικό 7-6.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στην επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία και συγκεκριμένα στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του 34ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι Νεοσμυρνιώτες επιβλήθηκαν με 11-8 επί του Παλαιού Φαλήρου, στο τηλεποπτικό ματς της πρεμιέρας (Σάββατο 5/10) , που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι Φαληριώτες πέτυχαν το πρώτο γκολ της σεζόν με τον κορυφαίο σκόρερ του Τρούλο (5 γκολ) , αλλά στη συνέχεια ο Πανιώνιος πήρε τα ηνία και προηγήθηκε με 3-1 και 5-2. Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα του Λοράντου μείωσε στο ένα γκολ (5-4) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη διαφορά στο ένα γκλολ μέχρι και το 9-8, αλλά το συγκρότημα του Δήμου βρήκε τους τρόπους στο φινάλε και πέτυχε δυο αναπάντητα γκολ με τους Καζάζη και Σπούνερ έφτασε στη νίκη με το τελικό 11-8. Για το Φάληρο, κορυφαίο σκόρερ οι Αλεξίου (4) και Σπούνερ (3).

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΝΟ Χανίων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα επικράτησε με 13-7 του ΝΟ Χίου Astra Ailines, μέσα στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας και ατενίζει με άλλον αέρα τη συνέχεια.

Οι Χανιώτες, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, έκαναν την αντεπίθεσή τους και πήραν τα ηνία στη συνέχεια, κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, προηγήθηκαν με 7-5 στο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο αύξαναν σταδιακά τη διαφορά υπέρ τους μέχρι το τελικό 13-7 και με κορυφαίους σκόρερ τον αειθαλή Μάνθο Βουλγαράκη (5 γκολ) και τον Σαρτζετάκη (4).

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 5-17

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 1-6, 1-5

Παναθηναϊκός (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης, Παπαδημητρίου Δ. 1, Μαλανδράκης, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος 2, Πανταζόπουλος 1, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Παπαδημητρίου Α., Κατσαούνος, Σαλτέρης, Εγνατιάδης, Ορφανός

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Κάκαρης 2, Δερβίσης 2, Μουρίκης, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 4, Χαλυβόπουλος Α., Χαλυβόπουλος Ι., Δαλμάρας

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 9-10

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 1-0, 2-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 3, Τσαταλιός, Γούβης, Σταμέλος, Παπανικολάου Γ., Ποντικέας 1, Κουρούβανης Ν., Δήμου Π., Βούξεβιτς 1, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας Ν., Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης, Πρέκας 1, Μπλάνης 2, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 2, Τσαχιλίδης, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 4-3, 0-4.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 2, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 2, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Κατασαούνος, Μπελέσης, Ξυλούρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης 1, Μπαντερνάσερ, Μητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 1, Μοσκόφ 4, Βιτέλλας 2, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ., Γραμματικός, Αλαμάνος, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Ailines- ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 7-13

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-6, 1-2, 1-4.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Μαντής, Μιμίδης Στ., Μιμίδης Μ., Μπερτόλης 1, Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου 1, Μόκκας, Μαρουλάς 1, Κουρλιάφτης 1, Καλαργυρός 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκίλλας.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Σαρτζετάκης 4, Νάστραν, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης, Βουλγαράκης 5, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Φωκάς, Μαζοκοπάκης, Πετρόχειλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΤΡΟ 11-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 3-2, 3-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 2, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ 3, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος, Παπαδόπουλος Δ., Αλεξίου 4, Γαβαλάς Σπ., Βέκκος, Δήμου Δ. 2, Στάθας, Δούκας, Μπουζαλάς.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 2, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος 5, Ντε Σόουζα, Γαβαλάς Ι., Μητράκης, Κουρμελές, Κοντονής Ν.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΑΟΚ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κ., Περόπουλος 1, Μπραΐμης 2, Τρας Μ., Χατζηγούλας 1, Μανιουδάκης, Αλβέρτης 2, Κουρούβανης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Λέκιτς, Προσινικλής Ν. 1, Μουστεράκης, Βοζίκης, Καλαϊτζής 2, Παυλίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 2, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Αντιβαλίδης, Νικολαΐδης Ι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πανιώνιος – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 11-8

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΠΑΟΚ 7-6

Εθνικός - Απόλλων Σμύρνης 8-11

ΝΟ Χίου – ΝΟ Χανίων 7-13

ΝΟ Βουλιαγμένης - Υδραϊκός 9-10

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 5-17

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 3
2 ΝΟ Χανίων 3
3 Πανιώνιος 3
4 Απόλλων Σμύρνης 3
5 Υδραϊκός 3
6 ΑΝΟ Γλυφάδας 3
7 ΠΑΟΚ 0
8 ΝΟ Βουλιαγμένης 0
9 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 0
10 Εθνικός 0
11 ΝΟ Χίου 0
12 Παναθηναϊκός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

Υδραϊκός – ΝΟ Χανίων

Ολυμπιακός – ΝΟ Χίου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΑΝΟ Γλυφάδας

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ