ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολα και στη Χίο ο Ολυμπιακός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΧΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΧΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε με έντεκα παίκτες στη Χίο επικράτησε επί του ΝΟΧ με 26-4. Ισόπαλο το ντέρμπι του Εθνικού με τη Γλυφάδα, νίκη για τον Υδραϊκό.

Σαν καταιγίδα πέρασε και από το Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε με 26-4 τον ΝΟ Χίου Astra Airlines στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου (που πήγαν με 11 παίκτες στη Χίο) διατήρησαν το απόλυτο των νικών (7 στα 7, καθώς έχουν και έναν αγώνα περισσότερο) και φυσικά απολαμβάνουν πάντα τη μοναξιά της κορυφής, προετοιμαζόμενοι πλέον για τον αγώνα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη (την Παρασκευή 30/11).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-1 στο ημίχρονο έχοντα τρομερό πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Εκτός από τους δύο τερματοφύλακες (Πάβιτς, Γαλανόπουλο) οι υπόλοιποι εννιά παίκτες που αγωνίστηκαν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Γούνα να πετυχαίνει πέντε και τους Γενηδουνιά, Νικολαΐδη από τέσσερα. Στην αντίπερα όχθη δύο γκολ είχα ο Μιμίδης.

Ισόπαλο 7-7 έληξε το ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", ανάμεσα στον εδρούχο Εθνικό και τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με πρωταγωνίστριες τις άμυνες και τους δύο τερματοφύλακες (Φίλιππο Καραμπέτσο και Θωμά Γαβαλά, φωτό 1 και 2), αλλά είχε και όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με ένταση, δυνατές μονομαχίες και ανατροπές στο σκορ. Ο Εθνικός προηγήθηκε με 4-2 και 5-4, αλλά ο ΑΝΟΓ πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε ανατροπή, καθώς βρέθηκε μπροστά με 7-5 (με Χατζηγούλα που ήταν ο πρώτος σκόρερ του με 3 γκολ), στο 4.49 πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες, όμως, μείωσαν με τον Μπεριστιάνο και ισοφάρισαν με το χρυσό γκολ του Παπαδόγκωνα (φωτό 4) με πέναλτι, στο 1.13 πριν από το φινάλε.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 4.28 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Εθνικού κ. Μάρκο Μίσιτς για διαμαρτυρία".

Με τον Νίκολα Μοσκόφ να πετυχαίνει τα 8 από τα 15 γκολ της ομάδας, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε τον ΟΦΘ με 15-11, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και ανεβαίνει όλο και ψηλότερα στη βαθμολογία (περιμένει τους υπόλοιπους αγώνες για να δει σε ποια θέση θα βρεθεί). Αντίθετα, ο ΟΦΘ δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο κολυμβητήριο του Αλίμου, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στον Υδραϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο εδρούχος Υδραϊκός επιβλήθηκε τελικά με 9-7, κάνοντας την ανατροπή στο προβάδισμα που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ (επίσης με ανατροπή νωρίτερα).

Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη παραμένει μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο από τους διώκτες της. Σπουδαίο θέαμα και συνεχείς αλλαγές στο σκορ είδαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στον Άλιμο, με τον Υδραϊκό να παίρνει αρχικά προβάδισμα με 2-0 και 4-2. Ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε και πέρασε μπροστά με 6-4 και 7-5, αλλά το τελικό ντεμαράζ το έκανε ο Υδραϊκός, που με βελτίωση της άμυνας και σωστές επιθετικές επιλογές, έφτασε στην ισοφάριση με κορυφαίου του αγώνα Πρέκα και Ίρβινγκ (7-7) και πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Στελλάτου (9-7).

Τέλος, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επέστρεψε στις νίκες (μετά την ισοπαλία με τον ΑΝΟΓ) και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς επιβλήθηκε εύκολα στο Ρέστειο κολυμβητήριο με 12-5 επί του Παλαιού Φαλήρου, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και έμεινε μόνος στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον Υδραϊκό και με ένα ματς λιγότερο από αυτόν.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΧΙΟΥ ASTRA Airlines - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-26

Τα οκτάλεπτα: 0-6, 1-6, 2-7, 1-7.

ΝΟ ΧΙΟΥ ASTRA Airlines (Μάκης Μικέδης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 2, Καρακούρος Μ. 1, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Σωτηριάνος, Γαβαλάς Σπ., Γκίλλας, Ντούλος 1, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Γδύσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 4, Νικολαϊδης 4, Δερβίσης 3, Μουρίκης 3, Γούνας 5, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Κάκαρης 1, Γαλανόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-2, 1-1, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης, Παπαδόγκωνας 2, Καραβιώτης, Φώσκολος 1, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Σπηλιώπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας 3, Παπασηφάκης 1, Παπούκας, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΟΦΘ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 11-15

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 3-5, 4-4.

ΟΦΘ (Τέλης Κορίτσας): Φαρσαρής, Δανιήλ, Προσινικλής Π. 1, Αληχανίδης Αβ. 4, Γιώρτσιος, Μπιτσάκης, Αντιβαλίδης, Αληχανίδης Β. 3, Δημητριάδης, Πισσίας 1, Ζαρκαντζάς 1, Βαχαρέλης 1, Φοροτζίδης, Παπαδομανωλάκης, Λεμπεκλής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Κουμής, Ραμίρεζ 1, Γιαννουρής 1, Σαρτζετάκης 1, Μοσκόφ 8, Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 1, Ξανθόπουλος, Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης 2, Μαυρωτάς Άρ., Αλαμάνος, Γαλανίδης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 9-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 1-3, 4-0.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 1, Πρέκας 3, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος 2, Τσαχιλίδης, Ίρβινγκ 2, Μαντής, Ρουμάνης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Κόχειλας 2, Κουλούρης, Σγουρίδης, Κεχαλάρης 1, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης, Μανθογιάννης, Τάτσης, Παπαδομανωλάκης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-12

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 3-4, 1-3, 1-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 1, Βιτέλλας, Τοράκης 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου 2, Τρούλος, Μητράκης, Κατσαγούνος, Αθυμαρίτης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης 2, Αφρουδάκης 3, Μπούχα 2, Ποντικέας 1, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Εθνικός - ΑΝΟ Γλυφάδας 7-7

ΟΦΘ – Απόλλων Σμύρνης 11-15

ΝΟ Χανίων – ΓΣ Περιστερίου 5-0 (Άνευ Αγώνα)

ΝΟ Χίου – Ολυμπιακός 4-26

Υδραϊκός – ΠΑΟΚ 9-7

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 21

Υδραϊκός 14

Βουλιαγμένη 13

ΝΟ Χανίων 13

Απόλλων Σμύρνης 12

Γλυφάδα 8

ΠΑΟΚ 6

Εθνικός 6

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6

ΓΣ Περιστερίου 4

Χίος 3

ΟΦΘ 0

* Ολυμπιακός και Υδραϊκός έχουν ένα ματς περισσότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ – ΝΟ Χανίων

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ ΧίουAstra Lines

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

ΓΣ Περιστερίου – Εθνικός

Ολυμπιακός – Υδραϊκός 11-3 (14/11/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ