ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ξανά δεύτερη η Βουλιαγμένη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 8-6 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της Α1 πόλο ανδρών. Σπουδαίες νίκες στη μάχη των πλέι οφ για Εθνικό και ΠΑΟΚ.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 8-6 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού και ανέβηκε πάλι στην 2η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στην 3η τον αντίπαλό του.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι (πάθος, ένταση, νεύρα, αποβολές, διακοπές).

Ο Καλογερόπουλος σκόραρε στον παραπάνω για το 7-5, στην τελευταία περίοδο, όμως ο Ραμίρεζ απάντησε άμεσα για το 7-6. Καθοριστικό ήταν το γκολ του Μπάσιτς στο 4,05 πριν από τη λήξη (από τα 5 μ) Το γκολ προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φίλων του Απόλλωνα για επιθετικό και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα «Φίλαθλοι μα διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας κινήθηκαν απειλητικά προς τον διαιτητή. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 12 λεπτά, αφού οι διαιτητές απαίτησαν την παρουσία της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο κολυμβητήριο». Νωρίτερα, όμως είχαν ενημερωθεί από τον αλυτάρχη (πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα), ότι «οι τρεις-τέσσερις αστυνομικοί που υπήρχαν πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν ήταν πλέον εκεί. Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα ότι ο αγώνας θα διακοπεί οσιστικά. Τελικά, με τη μετακίνηση των οπαδών του Απόλλωνα, το παιχνίδι ξανάρχισε» και ολοκληρώθηκε το τελικό 8-6.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει επίσης ότι: «Στο 5.45 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για συνεχείς διαμαστυρίες, ο προπονητής του Απόλλωνα Γιάννης Κατρουτζανάκης και αφού πρώτα είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα».

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του για τη συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο Εθνικός Πειραιά, στην έδρα του, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, το Σάββατο (2/2) το μεσημέρι.

Η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού ήταν καλύτερη και νίκησε με 10-5 τον Υδραϊκό, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής. Έτσι, θα είναι σίγουρα μέσα στην εξάδα μετά το τέλος της συγκεκριμένης αγωνιστικής, ενώ θα ευνοείται σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος της κανονικής περιόδου με τον σημερινό αντίπαλό του (καθώς είχαν έρθει ισόπαλοι 6-6 στον πρώτο γύρο στον Άλιμο).

Μόνo στο πρώτο οκτάλεπτο έγινε το αναμενόμενο ντέρμπι και ο Υδραϊκός φάνηκε απειλητικός και μάλιστα προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια, όμως, ο Εθνικός, με όπλο την άμυνα καθήλωσε τα ατού του αντιπάλου και επέβαλε τον ρυθμό του βρίσκοντας λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους και συγκεκριμένα στον παίκτη παραπάνω (πολύ καλός), στην κόντρα, αλλά και από την περιφέρεια. Με ένα εκπληκτικό σερί 7-0 οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 8-3 στο τέλος της τρίτης περιόδου, για να γίνει το τελικό 10-5 στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Διατηρεί το απόλυτο των νικών ο Ολυμπιακός, στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς πέτυχε τη 14η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, αφού που επιβλήθηκε με 15-5 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο «Αντ. Δημητρόπουλος».

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να χτίσει διαφορά τριών γκολ από την αρχή του αγώνα (0-3 η πρώτη περίοδος) και στη συνέχεια χωρίς να φορτσάρει έφτασε στην επικράτηση. Κορυφαίος σκόρερ των ερυθρολεύκων ο Ομπράντοβιτς που πέτυχε 6 γκολ.

Από τη μεριά του ο ΑΝΟ Γλυφάδας (που δεν είχε τον προπονητή του Δημήτρη Μάζη στον πάγκο λόγω τιμωρίας) στάθηκε ανταγωνιστικός μόνο στο δεύτερο οκτάλεπτο κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο.

Τεράστιο "διπλό" στη προσπάθειά του για είσοδο στα πλέι οφ πήρε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε με 7-6 του Παλαιού Φαλήρου, μέσα στο Ρέστειο Κολυμβητήριο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Πάνου Βέργου πέτυχε την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί με τον Εθνικό στην 5η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 16 βαθμούς και την 9η θέση.

Ο Δικέφαλος Βορρά προηγήθηκε με 5-2 και 7-5 και το Φάληρο μείωσε στο τελικό 7-6, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.43 πριν από τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και αφού πρώτα είχε δεχτεί κίτρινη, η προπονητής του Π. Φαλήρου Τεό Λοράντος, για διαμαρτυρία”.

Υπερπολύτιμη νίκη - ανάσα πέτυχε ο ΝΟ Χίου στην έδρα του, στο Ιωνικό κολυμβητήριο, με 9-8 επί του ΝΟ Χανίων, μια νίκη η οποία τον κρατά μεν στην 11η θέση της βαθμολογίας της Α1 Ανδρών, αλλά σε απόσταση ενός βαθμού από τον 10ο ΓΣ Περιστερίου και του δίνει ελπίδες εν όψει της πιθανότατης συμμετοχής και των δύο στα πλέι άουτ.

Η νίκη αυτή, που έγινε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, είναι η τρίτη στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα του νησιού της μαστίχας. Η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα, που είχε για πρώτη φορά και τους δύο ξένους της στη διάθεσή της (Ρουστάμοφ, Ρούντα) έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο προηγήθηκε με 7-4 και άντεξε στην αντεπίθεση του ΝΟ Χανίων, ο οποίος μείωσε στο γκολ στη λήξη της τρίτης περιόδου (8-7), όμως δεν κατάφερε να φτάσει το θετικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα της Χίου ήταν ο νεοαποκτηθείς Ρούντα με 4 γκολ.

Μετά από τρεις αγωνιστικές (από την 11η οπότε και είχε επιβληθεί στον Λαιμό του ΝΟΒ) επέστρεψε στις νίκες ο ΓΣ Περιστερίου, στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο ΓΣΠ (με τους δύο Καναδούς του πλέον στη σύνθεση) επικράτησε με 14-8 του ΟΦΘ NEOTEX στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, αφού ήταν ισόπαλο 5-5.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη, όμως, με επιμέρους σκορ 9-3 στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη σπουδαία νίκη και έφτασε στους 10 βαθμούς, έχοντας τους Παπανικολάου και Σπούνερ σε μεγάλη μέρα, καθώς αμφότεροι σημείωσαν από 5 γκολ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-15

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-2, 1-5, 2-5.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ηρειώτης): Γαβαλάς, Τρας, Περόπουλος 1, Κουτσιαλής 1, Γέμελος, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης, Παπανικολάου Ν. 1, Γαλάνης, Σαλτερής, Λεμπέσης Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 3, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Κάκαρης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς 6, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 8-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-2, 2-2, 2-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Μάριος Κάσδαγλης): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Τσαταλιός, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 4, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Σταμέλος

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ, Παπαλουκάς – Θεοδόσης, Παπαδόπουλος Γ. 2, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Μαυρωτάς Αρ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-5

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-0, 3-1, 2-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Καλαϊτζής 1, Λιαπάκης 2, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης, Φώσκολος 1, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Σπηλιώπουλος, Πρωτοψάλτης 1, Ξυλούρης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης 1, Κοκκινάκης 2, Πρέκας, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος, Στελλάτος, Τσαχειλίδης, Ίρβινγκ 1, Μάντης, Ρουμάνης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΟΚ 6-7

Οκτάλεπτα:1-1, 1-4, 1-1, 3-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ(Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Βιτέλλας, Τοράκης, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου, Τρούλος 2, Ντε Σόουζα 1, Δήμου, Μητράκης.

ΠΑΟΚ(Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Κόχειλας 1, Κουλούρης, Παπαδομανωλάκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χ. 2, Σολεϊμάνιπακ, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης 1, Βοζίκης.

ΟΦΘ NEOTEX – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 8-14

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-1, 1-4, 2-5.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορύτσας): Σιορδίλης, Δανιήλ 2, Προσινικλής Π. 1, Αληχανίδης Αβ. 1, Τερτιρόπουλος, Δημητριάδης 2, Παυλίδης Β., Αληχανίδης Β. Αντιβαλίδης, Πισσίας, Φοριτζίδης Χ., Βαχαρέλης 2, Φοροτζίδης Ρ., Παπαμανωλιουδάκης, Λεμπετλής.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου 5, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ 5, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης 1, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Καζάκος.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 1-3, 1-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Σ., Ρουστάμοφ 2, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου 1, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σ. 2, Ρούντα 4, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Καρακούρος Μ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Λειψάκης, Πετρόχειλος 1, Νάστραν 3, Παπαδόπουλος Τρ., Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 02/02

ΑΝΟ Γλυφάδας – Ολυμπιακός 5-15

ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης 8-6

Εθνικός – Υδραϊκός 10-5

ΝΟ Χίου Astra Lines – ΝΟ Χανίων 9-8

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΓΣ Περιστερίου 8-14

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΠΑΟΚ 5-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 14 42
2 ΝΟ Βουλιαγμένης 14 31
3 Απόλλων Σμύρνης 14 30
4 Υδραϊκός 14 26
5 ΠΑΟΚ 14 21
6 Εθνικός 14 21
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 14 20
8 ΝΟ Χανίων 13 17
9 Α.Ο.Π. Φαλήρου 14 16
10 ΓΣ Περιστερίου 14 10
11 ΝΟ Χίου ASTRΑ 14 9
12 ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ 13 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (09/02)

ΠΑΟΚ – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Χίου Astra Lines

ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

Απόλλων Σμύρνης – ΑΝΟ Γλυφάδας

Ολυμπιακός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ