ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη

Α1 πόλο ανδρών: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη
MOTIONTEAM

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 24-6 επί του Εθνικού, ενώ η Βουλιαγμένη πέρασε από τη Θεσσαλονίκη παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 10-7. Όλα τα αποτελέσματα στην Α1 πόλο ανδρών.

Μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΝΟΒ, που είχε διακόψει το εντυπωσιακό σερί του σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός επέστρεψε με επιβλητικό τρόπο στις νίκες. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών νίκησε με το εντυπωσιακό 24-6 τον συμπολίτη Εθνικό, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", το Σάββατο (23/11) το απόγευμα.

Οι ερυθρόλευκοι, που σταμάτησαν ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών του Εθνικού, ήταν καταιγιστικοί και κυριάρχησαν κατά κράτος, προηγήθηκαν και με 7-0 στην πρώτη περίοδο, συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και έφτασαν στο τελικό 24-6.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέρασε νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ, που στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών δεν είχε γνωρίσει άλλη ήττα μέσα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο μέχρι τη σημερινή 9η αγωνιστική.

Η ομάδα του Κόλιανιν, με βασικό όπλο της την καλή άμυνα και με ξεσπάσματα στο δεύτερο και στο τέταρτο οκτάλεπτο, αλλά και με πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφερε να επιβληθεί με 10-7 επί του Δικεφάλου του Βορρά, να μείνει για όγδοο συνεχόμενο αγώνα αήττητη και να φτάνει τους 22 βαθμούς (περιμένει τα υπόλοιπα παιχνίδια για να δει αν θα παραμείνει στην 3η θέση ή θα ανεβεί ψηλότερα).

Πολύ μεγάλη νίκη που το φέρνει στα ψηλά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, και συγκεκριμένα στην 5η θέση, πέτυχε στην έδρα του το Παλαιό Φάληρο, στο ματς που έκλεισε την 9η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου επιβλήθηκε με 8-7 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ρέστειο Κολυμβητήριο, καθώς έκοψε τη φόρα στο συγκρότημα του Γιάννη Κατρουντζανάκη βάζοντάς του "μπλόκο", με μια εκπληκτική άμυνα κι έναν τερματοφύλακα - "κέρβερο".

Οι Φαληριώτες είχαν σε μεγάλη ημέρα επιθετικά τον Νίκο Τσολακούδη, που πέτυχε τρία γκολ, αλλά έβγαλε και σημαντικές άμυνες, όμως κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακάς τους Νίκος Μητράκης, που κράτησε όρθια την ομάδα του τις στιγμές που χρειάστηκε κάνοντας επεμβάσεις σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Αντίθετα, ο Απόλλων δεν βρήκε λύσεις επιθετικά και μοιραία ηττήθηκε, πέφτοντας από τη 2η στην 4η θέση της βαθμολογίας, καθώς τον ξεπέρασαν ΝΟ Βουλιαγμένης και Υδραϊκός.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 2.52 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Παλαιού Φαλήρου Αργύρης Θεοδωρόπουλος για έντονη διαμαρτυρία σε αποφάσεις των διαιτητών.

Από την 1η αγωνιστική είχε να δει το ροζ χρώμα της νίκης στο φύλλο αγώνα ο ΝΟ Χανίων, όταν είχε επιβληθεί επί του ΝΟ Χίου στο νησί της μαστίχας. Τελικά κατάφερε το Σάββατο (23/11) το απόγευμα, στο κολυμβητήριο των Χανίων, να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 11-9 επί του Πανιωνίου και να ξεφύγει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Οι Χανιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν τη διαφορά στο σκορ μέχρι και στα 4 γκολ στην τρίτη περίοδο. Ο Πανιώνιος, με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο οκτάλεπτο, μείωσε σε 9-8 και 10-9 και έχασε ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αγιωργούσης σφράγισε και οριστικοποίησε τη νίκη του ΝΟ Χανίων, πετυχαίνοντας το τελικό 11-9, 0:13 πριν από το φινάλε.

Εντυπωσιακός ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που φαίνεται ότι βρίσκει πλέον τον καλό του ρυθμό και, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, άλωσε το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη πήρε μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, με 10-3 επί του ΝΟ Χίου στο νησί της μαστίχας, έφτασε τους 12 βαθμούς και ανεβαίνει σίγουρα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας (που στο τέλος σημαίνει πλέι οφ) και περιμένει το ματς Παλαιό Φάληρο - Απόλλων Σμύρνης για να δει αν θα είναι ακόμα και πέμπτος (σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία) στο τέλος αυτής της αγωνιστικής.

Οι Γλυφαδιώτες μπήκαν παθιασμένοι και με όπλα την καλή άμυνα και τις σωτές επιθετικές επιλογές, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να προηγηθούν και με 6-0, στα μέσα της τρίτης περιόδου (μετά από 23 λεπτά αγώνα σκόραρε η Χίος και μείωσε σε 6-1) και να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 10-3.

Με εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο οκτάλεπτο του αγώνα (όπου έκανε επί μέρους 5-0), ο Υδραϊκός εξασφάλισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με το τελικό 11-7 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και μάλιστα μέσα στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη διατηρείται έτσι στα ψηλά της βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός παραμένει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 24-6

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 5-2, 5-3, 7-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 5, Κάκαρης 4, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Δαλμάρας, Ιππ. Χαλυβόπουλος, Αρ. Χαλυβόπουλος 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής, Τοράκης 2, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης 1, Πρωτοψάλτης, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαγούνος, Μπελέσης.

ΠΑΟΚ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-10

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 3-2, 2-4.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 2, Λέκιτς 1, Προσινικλής Ν., Νικολαΐδης, Κεχαλάρης, Καλαϊτζής, Παυλίδης, Παπάκος 3, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 1, Αντιβαλίδης, Σαλαμάνης, Σγουρίδης, Μουρατίδης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Βλάσης, Γούβης 1, Αφρουδάκης 2, Παπανικολάου, Ποντικέας 1, Κουρούβανης 3, Ηλιόπουλος, Βούξεβιτς 2, Ανδρεάδης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-1, 1-2, 3-2.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Μητράκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 2, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 3, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος, Ντε Σόουζα 2, Γαβαλάς Ι., Χαϊδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ-Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Τρόβας, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-9

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 4-3, 2-4.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Σαρτζετάκης 1, Νάστραν 3, Αγιωργούσης 3, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Φωκάς, Μαζοκοπάκης 1, Παπαδάκης, Μανιουδάκης, Τριποδάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 2, Γεωργακόπουλος 1, Σπούνερ 2, Δημακόπουλος, Γιαννόπουλος 1, Αλεξίου 1, Γαβαλάς Σ., Βέκκος 1, Δήμου Δ. 1, Στάθας, Δούκας, Μπουζαλάς.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 3-10

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-2, 1-3, 2-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Καρακούρος Ι., Μιμίδης Στ., Μιμίδης Μ., Μπερτόλης, Παππάς, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου, Μόκκας, Μαρουλάς, Κουρλιάφτης, Καλαργυρός, Ντούλος, Αμπατζής, Καρακούρος Μ. 1, Γκίλλας 2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης 2, Παπούκας 2, Μαυρωτάς Λ., Τρας Τζ. Κ. 1, Περόπουλος, Μπραϊμης, Τρας Μ. Τζ., Χατζηγούλας 1, Φωτόπουλος 2, Αλβέρτης 2, Κουρούβανης, Γαλάνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΪΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 7-11

Τα οκτάλεπτο: 2-2, 0-5, 2-1, 3-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Λούκος, Παπαδημητρίου Δ. 1, Κόσιτς 3, Χατζηστεφάνου 1, Χριστοφορίδης 2, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος, Αθανασίου, Γκαράνης, Σμιθ, Κατσαγούνος Γ., Σαλτέρης, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 1, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας 2, Μπλάνης 1, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης, Τσαχιλίδης 1, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ 2, Ίρβινγκ 3.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ – ΝΟ Βουλιαγμένης 7-10

Ολυμπιακός – Εθνικός 24-6

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας 3-10

ΝΟ Χανίων – Πανιώνιος 11-9

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Απόλλων Σμύρνης 8-7

ΠαναθηναΪκός – Υδραϊκός 7-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 25
2 ΝΟ Βουλιαγμένης 22
3 Υδραϊκός 22
4 Απόλλων Σμύρνης 21
5 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
6 Εθνικός 12
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 12
8 Πανιώνιος 10
9 ΠΑΟΚ 9
10 ΝΟ Χίου 6
11 ΝΟ Χανίων 6
12 Παναθηναϊκός 0

Επόμενη αγωνιστική (27/11):

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χανίων

Παναθηναϊκός – ΝΟ Χίου

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Εθνικός – ΠΑΟΚ

Πανιώνιος - Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ